Мінські угоди на умовах РФ не можуть бути виконані - Кулеба

4 лютого 2022, 10:26
Очільник МЗС переконаний в тому, що Мінські угоди не можуть бути виконані на російських умовах
Кулеба
Мінські угоди на умовах РФ не можуть бути виконані - Кулеба / УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про перспективи реалізації Мінських угод.

Як підкреслив він у ефірі 1+1, на Україну не чиниться тиск з боку західних союзників щодо виконання Мінських угод на умовах РФ, які суперечать українським національним інтересам.

Глава МЗС переконаний в тому, що Мінські угоди не можуть бути виконані на російських умовах, в основі яких прямий діалог між Україною і бойовиками "ЛДНР".

відео дня

Але якщо мається на увазі, що хтось приїжджає, починає тиснути на Україну, виконуйте Мінські угоди так чи так, то цього немає. Це все чутки, у жодній розмові цього не було з однієї простої причини. За всі ці роки наші партнери зрозуміли - ні президент Зеленський, ні Україна не будуть терпіти тиску і примусу щось виконувати", - зазначив він.

Кулеба додав, що Україна не стане виконувати угоди в російській інтерпретації, оскільки вони суперечать українським національним інтересам.

Раніше під час телефонної розмови прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона з президентом Росії Володимиром Путіним останній звинуватив Україну в нібито "саботажі" Мінських угод, повідомляє сайт Кремля.

"Президент Росії виклав принципові підходи з даних питань. Зокрема, звернуто увагу на хронічний саботаж Києвом Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні Кремля.

Ще новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти