Кулеба закликав "трійку" ОБСЄ терміново відвідати Україну

19 лютого 2022, 18:44
Міністр запросив трійку ОБСЄ, Анн Лінде, Збігнєва Рау і Буяра Османі, невідкладно здійснити візит в Україну.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба закликав трійку ОБСЄ відвідати Україну / Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав" трійку " ОБСЄ негайно відвідати Україну з метою встановлення фактів обстрілів на Донбасі з боку окупаційних військ в рамках механізму раннього попередження.

"Я запрошую трійку ОБСЄ, Анн Лінде, Збігнєва Рау і Буяра Османі, невідкладно здійснити візит в Україну для встановлення фактів в рамках механізму раннього попередження, який був активований Генеральним секретарнм ОБСЄ Хельгою Шмід минулого тижня", - написав Кулеба у Twitter.

Різке загострення на Донбасі

У четвер, 17 лютого, під час обстрілу з боку тимчасово окупованих територій ОРЛО один зі снарядів влучив у дитячий садок у Станиці Луганській на Луганщині. Дітей і персонал довелося евакуювати, їх відвели в безпечне місце. Діти не постраждали тому, що були на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників садочка отримали контузії і були доставлені в лікарню.

відео дня

Через півтори години окупанти обстріляли селище Врубівка Сєвєродонецького району. В результаті обстрілу було пошкоджено будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебували 30 учнів і 14 педагогів. Діти і дорослі змушені були рятуватися в підвалі школи.

18 лютого ватажки бойовиків" "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " і "ЛНР" виступили із заявою, в якому закликали жителів ОРДЛО негайно евакуюватися на територію Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти