"Через ризик агресії": Росія радить персоналу своїх дипмісій покинути Україну

10 лютого 2022, 13:21
Глава МЗС РФ вважає, що в Україні "щось готують".
лавр
Сергій Лавров / Reuters

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров радить неосновному персоналу дипмісії РФ в Україні на час покинути країну.

За його словами, це пов'язано з рекомендаціями європейських дипмісій, які радили своїм співробітникам покинути Україну через ризик російської агресії, пише "РБК"

"Ми вже задумалися самі, може бути саме англосакси щось готують, якщо вони евакуюють своїх співробітників ( з України - ред). Ми теж подивилися на їхні дії, і, напевно, теж порадимо неосновному персоналу наших дипломатичних установ на час виїхати додому", - сказав Лавров.

Загроза вторгнення Росії та евакуація дипломатів

У Росії заявили, що готові відвести війська якщо захід і Київ підуть на поступки Москві. Для зниження градуса напруженості біля українського кордону РФ вимагає припинення спільних навчань ЗСУ і НАТО, поставок Україні озброєнь, виведення з території держави військових радників і інструкторів заходу, відмови Києва від вступу в НАТО і обрання позаблокового статусу. При цьому Альянс нібито повинен скасувати свою політику "відкритих дверей".

Також повідомлялося, що вже низка країн відкликає дипломатів з України на тлі загрози вторгнення РФ. 24 січня Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від'їзд американських державних службовців і зобов'язав виїхати членів їх сімей з посольства в Києві.

У заяві посольства США в Україні зазначається, що "санкціонований від'їзд дає цим працівникам можливість виїхати, якщо вони бажають; їх виїзд не обов'язковий". При цьому посольство США в Києві залишається відкритим для регулярної роботи.

Великобританія почала відкликати співробітників посольства країни в Україні на тлі побоювань російського вторгнення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти