Кравчук назвав причину низької явки українців на місцевих виборах

26 жовтня 2020, 06:16
За словами Кравчука, українці більше голосують на парламентських і президентських виборах.
Кравчук
Українці не ходять на місцеві вибори через радянське минуле - Кравчук / УНІАН

Причиною низької явки українців на місцевих виборах в Україні-2020 є радянська спадщина. Люди звикли, що всі ключові рішення в країні приймає саме центральна, а не місцева влада.

Про це заявив перший президент країни, глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, більшість українців традиційно приходять на парламентські та президентські вибори, тоді як на місцевих виборах явка значно менша. Це пов'язано з радянським минулим – люди, як і раніше, вважають, що всі ключові питання вирішуються не на локальному, а на центральному рівні.

"Це наслідки тієї системи життя і управління, яка була ще до незалежності України. Адже місцеві органи влади тоді жодної ролі у формуванні політики, у вирішенні питань не відігравали. Все вирішувала центральна влада, і навіть не Київ, а Москва. Тому люди ще мають традиційне розуміння, що потрібно обирати, насамперед, центральну владу. Вона, мовляв, вирішує все. Я думаю, що це наслідки ще того минулого", - підкреслив Леонід Кравчук.читайте такожВоскресіння Порошенка і печаль Зеленського: перші підсумки виборів-2020

Місцеві вибори в Україні-2020

  • У неділю, 25 жовтня, на підконтрольних Києву територіях відбулися місцеві вибори. Явка, згідно з попередніми даними ЦВК, склала 36,98%. Найбільше українців прийшли на вибори у Тернопільській області – 44,81%. Найменше виборчі дільниці відвідували у Донецькій області, де вибори відвідали 36,71% місцевих жителів.
  • Примітно, що мери великих українських міст – Києва, Одеси та Дніпра – яких називали головними фаворитами виборів, не змогли здобути перемогу в першому турі. Йдеться про Віталія Кличка, Геннадія Труханова і Бориса Філатова, які, за даними екзитполів, боротимуться за продовження своїх повноважень вже у другому турі.
  • У Центрвиборчкомі вже заявили, що офіційно про підсумки місцевих виборів буде оголошено до 30 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти