"Це порятунок життів": Зеленський твердо звернувся до Заходу з проханням про допомогу

16 грудня 2022, 21:21
Президент України закликає світових лідерів надати Україні системи ППО.
ППО, Володимир Зеленський
Зеленський вимагає від партнерів ППО / колаж фото Офіс президента, АрміяInform

Росія продовжує тероризувати українців ракетними ударами. Захисники майстерно знищують ворожі ракети, проте Україна потребує постачання ППО, щоб мирні жителі були в цілковитій безпеці. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що серед цілей російських окупантів не було військових об'єктів.

"Терористам потрібна така масованість ракетних нальотів, щоб хоча б частина їх "виробів" досягала призначених цілей. Всі їхні мішені сьогодні цивільні, і це переважно енергетика та об'єкти теплопостачання", - сказав Зеленський.

Президент закликав партнерів допомогти закрити Україні небо.

"Буду повторювати це постійно: шановні наші партнери, знайдіть можливість надати нам надійний щит ППО. Це порятунок життів людей", - зазначив Зеленський.

Володимир Зеленський
Зеленський вимагає від партнерів ППО / скріншот з відео

Ракетний удар РФ по Україні

Вранці 16 грудня Росія здійснила нову масовану ракетну атаку на Україну. У Києві та низці областей держави відбулися вибухи. Частково це було спрацювання протиповітряної оборони, проте у деяких місцях повідомлялося про прильоти по енергетичних об’єктах.

Під час масованої ракетної атаки окупантів на територію України вранці 16 жовтня одна з ракет влучила у житловий будинок в Кривому Розі на Дніпропетровщині. Внаслідок цього був зруйнований один з п’яти під’їздів будинку.

Також повідомлялося, що у Києві через ракетну атаку є перебої з водопостачанням. Мер міста Віталій Кличко закликав киян підготувати запас питної і технічної води.

У країні-агресорці Росії виступили із цинічною заявою щодо масованої ракетної атаки на Україну. Поки російські снаряди вбивали мирних українців та руйнували інфраструктуру нашої країни, у Кремлі назвали свої воєнні злочини "гуманітарною ракетною атакою".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти