"Це вони вбили Навального": Зеленський різко висловився про простих росіян

25 лютого 2024, 20:12
504
Зеленський дорікнув росіянам, що їм байдуже до Навального, адже жодної реакції на його смерть не було.
Зеленский навальный
Зеленський розніс росіян через Навального / Колаж: Главред, скріншоти

Президент України Володимир Зеленський дорікнув росіянам через відсутність суттєвої реакції на смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

"Що стосується росіян, то про що мені з ними говорити? У них був один їх опозиційний політик – вони його вбили. З ними зараз треба говорити, але яким чиним? Вони його вбили – Кремлем. Де їх відповідь, як суспільства, громадськості? Це ж їх громадянин", - наголосив президент під час прес-конференції.

На думку Зеленського, росіянам байдуже до долі Навального.

відео дня

"Я нещодавно розмовляв з американським журналістом про це. Він також розпитував мене про це, але чому мене? Ви запитайте тих людей, він же їх земляк! Їм все одно...", - заявив президент.

Хто такий Олексій Навальний

Російський опозиційний політик, громадський діяч і юрист українського походження. Став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в Росії, а також проти президента Володимира Путіна і його уряду. Wall Street Journal описав Навального як "людину, яку Володимир Путін боїться найбільше", пише Вікіпедія.

20 серпня 2020 року був отруєний у літаку, коли повертався з Томська до Москви, впав у кому. 24 серпня був перевезений у берлінську клініку.

22 березня 2022 року Лефортівський районний суд Москви засудив Олексія Навального до 9 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченнями в шахрайстві в особливо великому розмірі та неповазі до суду.

4 серпня 2023 року Московський міський суд засудив Олексія Навального ще до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму за звинуваченнями у створенні екстремістської спільноти.

Олексій Навальний помер 16 лютого 2024 року, перебуваючи в ув'язненні у виправній колонії № 3 у селищі Харп в Ямало-Ненецькому окрузі Росії.

Буданов каже, що таки тромб

Також сьогодні на цю тему висловився і начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Про причини смерті Навального Буданов розповів у коментарі журналістам у кулуарах форуму "Україна. Рік 2024".

За даними начальника ГУР, смерть російського опозиціонера настала через відрив тромбу. Разом з тим він не уточнив, чи могло що-небудь спровокувати смерть Навального через відрив тромбу.

"Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, він реально загинув від тромбу", – заявив Буданов.

Що ще сказав президент під час прес-конференції

Як підкреслив Зеленський в ході прес-конференції у Києві, передача Україні десяти зенітних ракетних комплексів Patriot може стати переломним моментом у війні. Глава держави підкреслив, що якщо Україна отримала б у найближчі місяці десять систем Patriot для ключових індустріальних центрів і якби ці системи наша країна могла б застосувати ближче до фронту, ворог "відступив би".

Також Зеленський заявив, що Кремлю був добре відомий план українського контрнаступу минулого року. Також він заявив, що станом на сьогодні "не все йде по плану і не все залежить від нас".

"Я не зможу сказати вам деталі цього плану, бо… чим менше людей знає про плани української армії, тим швидше буде перемога і неочікуваний результат для росіян. І скажу вам відверто − наші контрнаступальні дії восени минулого року були на столі у Кремля до того, як почались контрнаступальні дії. Крапка", заявив президент.

Більше новин про Навального:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти