"Я можу вас розчарувати": Буданов розповів, від чого помер Навальний

25 лютого 2024, 16:13
Кирило Буданов прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального у в'язниці РФ.
Буданов
Кирило Буданов прокоментував смерть Олексія Навального / Колаж: Главред, Фото: t.me/DIUkraine, скріншот

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального у в'язниці РФ.

Про причини смерті Навального Буданов розповів у коментарі журналістам у кулуарах форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє ТСН.

За даними начальника ГУР, смерть російського опозиціонера настала через відрив тромбу.

відео дня

Разом з тим він не уточнив, чи могло що-небудь спровокувати смерть Навального через відрив тромбу.

"Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, він реально загинув від тромбу", – заявив Буданов.

Хто такий Олексій Навальний

Російський опозиційний політик, громадський діяч і юрист українського походження. Став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в Росії, а також проти президента Володимира Путіна і його уряду. Wall Street Journal описав Навального як "людину, яку Володимир Путін боїться найбільше", пише Вікіпедія.

20 серпня 2020 року був отруєний у літаку, коли повертався з Томська до Москви, впав у кому. 24 серпня був перевезений у берлінську клініку.

22 березня 2022 року Лефортівський районний суд Москви засудив Олексія Навального до 9 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченнями в шахрайстві в особливо великому розмірі та неповазі до суду.

4 серпня 2023 року Московський міський суд засудив Олексія Навального ще до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму за звинуваченнями у створенні екстремістської спільноти.

Олексій Навальний помер 16 лютого 2024 року, перебуваючи в ув'язненні у виправній колонії № 3 у селищі Харп в Ямало-Ненецькому окрузі Росії.

Смерть Навального

Раніше повідомлялося про те, що тіло Навального віддали матері. Тіло Навального нарешті віддали матері.

Нагадаємо, що 16 лютого 2024 року Олексій Навальний помер у російській в'язниці. Російський опозиційний політик Олексій Навальний помер у виправній колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смерть Навального і назвав ім'я вбивці. Президент зазначив, що російського опозиціонера Олексія Навального у в'язниці вбив російський диктатор Володимир Путін і він повинен понести відповідальність за свої жахливі дії.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти