Якщо Путін переможе у війні проти України, розпочнеться Третя світова війна - Зеленський

4 серпня 2022, 20:33оновлено 4 серпня 2022, 21:45
Якщо не зупинити Росію, світові авторитарні режими робитимуть те саме, що і Москва, вважає Володимир Зеленський.
Зеленський Путін
Світ зануриться в хаос, якщо Путін здобуде перемогу над Україною - Зеленський / Колаж Офіс президента, УНІАН

Якщо Росії вдасться перемогти Україну у війні, кризи в сфері енергетики і продовольства та інші події, які відбуваються зараз, зміняться початком третьої світової війни. Великі авторитарні режими робитимуть те ж саме, що і Росія. Світ зануриться в хаос. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, на зустрічі з африканськими ЗМІ він розповів про те, що кризи, з якими наразі стикається світ, зміняться на початок Третьої світової війни. Такі події можуть статися, якщо Москва переможе Київ.

На думку українського гаранта, світові авторитарні режими робитимуть те ж саме, що і Москва. І тоді світ зануриться в хаос.

"Якщо Путін переможе в цій війні - це початок Третьої світової війни. Я в цьому впевнений. Великі автократії світу почнуть робити те ж саме. У світі буде хаос", - вважає Зеленський.

Український гарант закликав світ робити висновки з того, що відбувається.

"Не дай Бог, щоб Росія перемогла в цій війні. Скільки можна наступати на ці граблі?" – підкреслив Володимир Зеленський.

Дивіться відео Главред - Арестович розповів про реакцію Путіна на успіхи ЗСУ

Заяви президента Зеленського про Росію

Президент України Володимир Зеленський піддав критиці заклики колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера щодо нібито готовності Москви до "перемовин" з Києвом. За його словами, якби росіяни мали намір говорити, вони не стягували б війська на південь української держави. Підключення Шредера до тиражування російської пропаганди він назвав огидною ситуацією.

4 серпня Зеленський сказав, що представники РФ брешуть, коли кажуть про можливість так званого "діалогу" з Україною. Глава держави заявив, що країна-терорист після скоєних звірств зі зброєю в руках закликає, до, мовляв, "перемовин". Такі ініціативи є не інакше, як ультиматум.

Також Зеленський розповів, що він намагався поговорити з главою РФ Путіним, однак Москва неодноразово відмовлялася від розмови. Після 24 лютого, коли Росія напала на Україну і скоїла злочини проти людей, говорити про діалог можливості немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти