Експерт назвав два сценарії для України щодо ситуації на Донбасі

29 березня 2021, 00:55
Київ повинен показати готовність говорити з Москвою з позиції сили, вважає Олександр Краєв.
Танк ЗСУ
Україні слід зміцнити лінії оборони на Донбасі - експерт / УНІАН

Для України існує два сценарії реакції на загострення російсько-українського конфлікту на Донбасі. Перший передбачає розгляд питання в рамках ТКГ і підключення до перемовин США, ОБСЄ і Великобританії. Другий сценарій наголошує на зміцненні оборонних позицій і підведенні військ туди, де просідає оборона. Київ повинен показати готовність до перемовин з позиції сили, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 політичний експерт Олександр Краєв.

За його словами, перший варіант передбачає дипломатичний сценарій, в рамках якого Україна ініціює розгляд питання загострення на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи і підключає до перемовного процесу своїх союзників на Заході.

"Є декілька сценаріїв реагування. Перший, скоріше, дипломатичний - це скликання ТКГ, підняття питання на інших міжнародних майданчиках, і, головне, запрошення наших союзників, які самі сказали, що готові допомагати вирішувати цей конфлікт – це США, ОБСЄ, Великобританія", - вважає експерт.читайте такожКулеба оголосив про вимоги до Заходу через ситуацію на Донбасі

Однак існує і другий сценарій, комбінований варіант. Україна не тільки запрошує до перемовин Вашингтон, Лондон і ОБСЄ, а й зміцнює лінію оборони. Такі заходи не сигналізують про провокації і наступ, проте показують готовність Києва вести дискусію з позиції сили.

"Другий варіант, думаю, більш пріоритетний, це комбінований варіант. Тобто ми не тільки запрошуємо союзників, а й зміцнюємо наші оборонні позиції, підводимо війська туди, де просідає лінія оборони. Ми повинні продемонструвати, що готові спілкуватися з позиції сили. Це не означає провокації, це не означає наступ, це стандартне військово-політичне реагування на ворожі провокації", - підкреслив Краєв.

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти