Країни ЄС прийдуть на Донбас: у Кабміні анонсували особливий статус регіону

5 серпня 2020, 13:06оновлено 5 серпня 2020, 13:56
Європа може перенести свої виробничі потужності на підконтрольні Києву райони Донбасу, стверджує Олексій Резніков.
жителі Донбасу
Кабмін готовий створити на Донбасі інноваційну економічну зону / УНІАН

Україна займається розробкою перспективної стратегії з економічного розвитку Донбасу . Вже у вересні експерти планують надати уряду дорожню карту реалізації цієї ініціативи. Саме в рамках такого підходу Київ бачить так званий особливий статус Донбасу - розвиток в регіоні інвестиційного клімату та побудову нової моделі економіки на локальному рівні.

Про це пише віце-прем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков у своєму матеріалі для Atlantic Council.

За його словами, стратегія буде працювати на добробут районів Донецької та Луганської областей, які зараз знаходяться під контролем Києва. Як тільки звільнять окупований Донбас, програма буде поширюватися і на цю частину регіону.

відео дня

"Можливо, це найкраще описати як український підхід до поняття "особливий статус" регіону для того, щоб трансформувати там інвестиційний клімат і реалізувати нову економічну модель на регіональному рівні", - зазначає чиновник, висловивши надію, що у вересні цього року з'явиться дорожня карта ініціативи, після чого протягом 6 місяців проведуть розрахунок вартості реалізації стратегії. читайте такожУ МЗС розповіли, чи буде Донбас впливати на політику України і який статус очікує регіон

Крім того, Резніков закцентував увагу на тенденції, згідно з якою у ЄС на тлі боротьби з COVID-19 розмірковують про перенесення своїх виробничих потужностей з Китаю ближче до Європи. Україна з успіхом може скористатися таким шансом.

"Як один з найбільших сусідів ЄС, Україна ідеально підходить для виконання цієї ролі, а регіон Донбас володіє багатьма специфічними атрибутами, необхідними для того, щоб зіграти провідну роль", - підкреслив український чиновник.

Нагадаємо, в травні у фракції Слуга народу заявили, що стратегія Петра Порошенка з реінтеграції Донбасу не спрацювала. У свою чергу, президент Володимир Зеленський вирішив змінити тактику вирішення конфлікту на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти