Дипломат пояснив, чому Україні складно отримати системи Patriot від США

8 травня 2021, 20:04
Комплекси С-200 і С-300 в Україні відпрацювали свій ресурс, проте вони не поступаються за можливостями ЗРК Patriot, стверджує Петро Гаращук.
ЗРК Patriot, США
США наразі не гарантували постачань Україні ЗРК Patriot - експерт / фото: newsland.com

Наразі немає жодних гарантій того, що США нададуть Києву зенітно-ракетні комплекси Patriot. Причому для того, щоб використовувати такі системи, українським військовим доведеться переучуватися. В України є системи ЗРК С-300 і С-200, вони вже відпрацювали свій ресурс, але не поступаються американським ППО. Про це заявив військовий дипломат Петро Гаращук.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що наразі складно прогнозувати, чи надасть Вашингтон українській державі системи Patriot. При цьому потрібно буде навчити армію використовувати такі бойові системи.

"Постійно у ЗМІ йдуть розмови про надання системи Patriot. На жаль, я не чув про жодну практичну міру з цього приводу від країни, яка повинна надати цю систему. За гроші або безкоштовно - теж не знаю. Разом з тим я скажу, що це дуже складна система, потрібно переучувати наших офіцерів, військовослужбовців на цю систему. Ми ж не можемо просто отримати бойову систему, здатну знищити в повітрі все, що літає", - пояснив експерт.читайте такожЕксперт розкрив сценарій удару США по РФ у разі нової атаки на Україну

Крім того, за його словами, в Україні є системи і з більш високою точністю – це ЗРК С-200 і С-300. Однак вони вже відпрацювали свій ресурс.

"А потім - запчастини, обслуговування, дуже складне питання, яке ви підняли, хоча справедливе питання. У нас С-200, С-300 відпрацювали свій ресурс, до речі, вони не поступаються системі Patriot, у якої ймовірність ураження від 50 до 75%, А у С-200 і С-300, які знаходяться на озброєнні України, ймовірність до 95%", - підкреслив Петро Гаращук.

Військова допомога Україні від США

  • Держсекретар США Ентоні Блінкен у своєму нещодавньому інтерв'ю заявив, що Вашингтон розгляне можливість додаткових постачань озброєнь для України. Це питання наразі знаходиться на розгляді американської держави.
  • Журналісти The Washington Post опублікували матеріал за підсумками візиту Блінкена до Києва, в якому йшлося про те, що Штати не давали конкретних обіцянок Україні щодо додаткових постачань озброєнь. Крім того, як вважають в американській пресі, питання України не є першорядним для Вашингтона. Головним геополітичним викликом у США сьогодні вважають Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти