Чому не варто панікувати через мовчання Байдена

28 березня 2021, 10:27
Для виборців у США Росія як пріоритет не існує. Відповідно, і Україна теж, хоча українці звикли думати інакше.
Джо Байден
Джо Байден провів свою першу прес-конференцію на посаді президента і жодного разу не згадав на ній про Україну / Reuters

Президент США Джо Байден провів свою першу прес-конференцію на посаді глави Білого дому, і жодного разу не згадав у ній ні про Україну, ні про Росію. Однак я б не робив з цього великої проблеми. Адже США і далі продовжує допомагати Україні грошима і не збирається знімати санкції з Росії.

Потрібно розуміти, що для виборців Демократичної і Республіканської партій США Росія як пріоритет не існує. Відповідно, і Україна теж, хоча українці звикли думати, що весь Вашингтон не спить цілодобово і думає про те, як нам допомогти.

Але це не так. Їх головний пріоритет, звичайно, ж, Китай - зростаючий гегемон, який може кинути США реальний виклик у всіх напрямках. Тому і Росію США буде розглядати в якості можливої противаги Китаю, щоб не допустити їх повноцінного союзу.

відео дня

читайте такожЧому США не битимуться за УкраїнуВ принципі, американська зовнішня політика і до цього була спрямована на руйнування потенційної вісі "Берлін-Москва-Пекін". Тому потрібно буде стежити за тим, що буде відбуватися далі. Зокрема, буде цікавою їх подальша поведінка по Північному потоку-2, бо ніяких реальних дій у цьому напрямку, незважаючи на гучні заяви Вашингтона, поки не спостерігається.

У зв'язку з цим мене особливо дратують крики про те, чому Байден не дзвонить Зеленському. Це схоже на поведінку чоловіка, який сидить на дивані, п'є пиво, чеше живіт, його кинула дружина і він просить її йому зателефонувати, замість того, щоб піднятися і зайнятися собою.

Тому і в цьому випадку мовчання Байдена про Україну не потрібно піднімати паніку. І замість того, щоб зациклюватися на США, розвивати відносини з іншими країнами і дотримуватися національних інтересів – тоді буде попит і дзвонити нам будуть всі. Тобто все, як у житті - якщо ми хочемо потрапити на їхні радари, то Україні потрібно проявляти активність, створювати альянси, які будуть просувати наші інтереси в світі і, зокрема, у Вашингтоні, точно так само, як це роблять усі країни світу.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти