Морозиво для друзів президента

27 грудня 2020, 06:56
Влада демонструє, що вона має монополію на відповідь на питання - хто корупціонер, а хто ні.
Зеленский так і не зумів забезпечити верховенство права/ Facebook А. Єрмака
Зеленский так і не зумів забезпечити верховенство права/ Facebook А. Єрмака

З інтерв‘ю президента Зеленського розтиражувалася лише цитата про те, що народ бажає посадки попереднього президента Порошенка.

І це в той час, як сам президент Зеленський невпинно наближає себе до такого самого вердикту соціологічних опитувань вже за якихось три роки, поступово передислоковуючи народні сподівання на справедливість і верховенство права зі свого приходу до влади до свого відходу.

І, в першу чергу, це буде пов‘язано з тим, що оспівана самим Зеленським політична воля - така необхідна правоохоронним органам для боротьби з топ-корупціонерами - передислоковується від сподівань народу до сподівань корупціонерів. Які завдяки зусилям влади так і не сядуть за грати.

відео дня

Якщо вівці залишаться цілими - вовки точно залишаться голодними. Не вірите? Спитайте у того, кого зі слів президента народ чекає побачити за гратами зараз.

Зараз, коли на Банкову в усі щілини поспіщають керівники правоохоронних органів, навіть, дипломованому юристу без клептокаратичного досвіду дуже легко повірити у те, що "закон - це я".

читайте такожШляхом попередників: чому Зеленський стрімко втрачає рейтингЯ не буду витрачати час, перефразовуючи прізвища від брата Єрмака до Татарова.

Всі ці випадки точно мають одну й ту саму механіку. Розслідувати справу Єрмака, не відсторонивши на час розслідування керівника Офісу президента Єрмака, в країні де правоохоронна система не наважується дихати без дозволу Офісу президента - це те саме що "самому" здавати екзамени на факультеті, де твій батько декан.

Не відсторонивши заступника керівника Офісу президента, який відповідає за правоохоронну систему, в той самий момент коли інформація про розслідування стосовно нього стала публічною - це сигнал, що президент довіряє одному з керівників свого офісу більше, аніж правоохоронній системі.

Не ініціювавши відставку генпрокурорки після того, як вона почала саботувати розслідування цієї справи - це сигнал, що президент продовжує бути на боці підозрюваного. Передача справи до СБУ, де керує друг дитинства президента, і збереження на посаді заступника генпрокурорки, який вночі це зробив - це сигнал, що президент не зацікавлений у незалежному розслідуванні.

читайте такожМенше ніж за два роки Зеленський перетворився на політичний трупТому, коли президент в одному інтерв‘ю каже, що Татаров має довести свою невинуватість і що народ бажає посадки Порошенка - це свідома гра. Тому що президент добре знає, що народ бажає верховенства права, незалежно від того - Порошенко це чи Татаров. Опозиція до Зеленського чи його команда. Поважає підозрюваного президент чи зневажає. Потрібен підозрюваний президенту чи заважає.

Але верховенства нема. Рівності перед законом нема. Та й самих законів нема. Є тільки влада. І зараз влада демонструє, що вона має монополію на відповідь на питання - хто корупціонер, а хто має довести свою невинуватість у тих правохоронних органах, де вирішить влада.

Колись, років 14 років тому, мій шкільний товариш влаштувався працювати в Макдональдс. Я дізнався про це, коли влітку завітав туди за морозивом. Зрадівши мені, він пішов з каси і зробив для мене ріжок набагато більший за стандартну порцію. Я знітився, а чоловік, який стояв за мною в черзі - ні, і одразу сказав: "мені такий же ріжок як у нього".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти