StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Вирізати все населення - тупе покоління": рецензія на фільм "Крик 6"

7 березня 2023, 22:15оновлено 8 березня 2023, 22:21
В український прокат виходить нова частина легендарної франшизи фільмів жахів-слешерів - "Крик 6".
Крик 6
"Крик 6" / Paramount Pictures

Після чергової жорсткої різанини в рідному Вудсборо Саманта "Сем" Карпентер (Мелісса Баррера) разом з молодшою сестрою тарою (Дженна Ортега) і друзями Чедом (Мейсон Гудінг) і Мінді (Джасмін Браун) переїжджають в Нью-Йорк - на навчання. Здавалося б, черговий маніяк переможений, та й у великому місті набагато легше загубитися. Але незабаром буквально по сусідству починаються жорстокі вбивства - причому ножем. А значить, маніяк "Примарне обличчя" знову повернувся.

Франшиза "Крик" у 2023 році - виглядає справжнім реліктом. Бо зародилася вона, за великим рахунком, як жартівливий експеримент - в 90-і, на піку кінематографічного постмодернізму, і, хоч і з перервами, нормально почуває себе досі - в епоху, коли нікого вже не здивуєш ані кривавими слешерами, ані постмодерністського коментаря до них. Проте, як показала п'ята частина, режисерський дует Метта Беттінеллі-Олпіна і Тайлер Джиллетт цілком гідно перехопив штурвал у покійного творця франшизи - маестро Уеса Крейвена. Де потрібно - фільм кривавий, де потрібно - дає чорного гумору, де потрібно - миттю перетворюється в по-хорошому безглуздий гран-Ггіньоль.

Плюс мимоволі на руку творцям фільму зіграло те, що за рік з невеликим, що минув з моменту виходу п'ятої частини, Дженна Ортега завдяки серіалу "Уенсдей" стала чи не найпопулярнішою молодою актрисою планети.

Крик 6

На місці і ветерани франшизи - Кортні Кокс і Хайден Панеттьєрі. Втім, ролі вони Великий грають і, скоріше, запрошені як весільні генерали (Нів Кемпбелл, на жаль, не зійшлася з продюсерами у фінансових питаннях і до ролі Сідні Прескотт не повернулася).

Підсумовуючи - фанати франшизи "Крик" напевно отримають від шостої частини маси задоволення. Так само як і шанувальники слешерів, яким не вистачило недавнього перезапуску "Хеллоуїна".

Інші новини про кіно:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти