StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Серед немислимих перемог цивілізації вони приходять з каналізації: рецензія на мультфільм "Черепашки-ніндзя: Погром мутантів"

8 серпня 2023, 21:31оновлено 8 серпня 2023, 22:03
В українському прокаті йде фільм" Черепашки-ніндзя: погром мутантів " - нова частина легендарної франшизи про рептилій-бійців.
Черепашки-ніндзя
кадр з м/ф "Черепашки-ніндзя" / Paramount Pictures

Операція із затримання корпоративним спецназом божевільного вченого Бастера Стокмана йде не за планом і винайдена ним токсична речовина (мутаген) мало того, що проливається на тварин, на яких той ставив експерименти, так ще й тече в каналізацію. Де спершу потрапляє на щура на прізвисько. Тварина мутує, бере собі ім'я Сплінтер, а потім знаходить чотирьох черепашок, які теж потрапили під мутаген і мутували. Він називає їх на честь легендарних діячів мистецтва епохи Відродження - Донателло, Леонардо, Мікеланджело і Рафаель - вчить всьому необхідному (в тому числі і бойовим мистецтвам - по гонгкогскім фільмам з Джекі Чаном, до речі) і вимагає триматися подалі від злих і недалеких людей. Але ті незабаром підростають, впадають в пубертат і починають мріяти про славу і успіхи. А тут ще в місті починаються злочини, які чутка приписує таємничому Супермуху. Загалом, пригоди починаються.

Навряд чи в далекому 1984 два друга Кевін Істмен і Пітер Лерд, вирішивши спародіювати популярні тоді комікси про шибайголову і кунг-фу-бойовики і придумавши бойових черепашок, могли припустити, в яку багатомільярдну франшизу це все виллється в результаті. Правда, треба відразу сказати, що в оригіналі комікси були досить дорослі - з лайками, кров'якою і розпиванням пива. А на весь світ черепашки стали відомими у своїй дитячій версії-смішних добряків, любителів піци і криків: "Кавабанга", "Черепашача сила". І так далі, і тому подібне. Та що говорити - будь-яка, напевно, людина віку 30+ пам'ятає прекрасно однойменний мультсеріал з 90-х. Вже не кажучи про тонни відповідного мерчандайзу.

Черепашки-ніндзя

Франшиза переживала різні часи - де більш, де менш. Правда, в основному в мультиплікаційному вигляді. Остання кіноспроба датується початком 2010-х і відзначилася не дуже вдалою дилогією, зробленою під продюсерським контролем Майкла Бея і за лекалами "Трансформерів" (в пам'яті з якої запам'яталася хіба що пекуча Меган Фокс в шкільній формі і в ролі соратниці черепашок Ейпріл О'Ніл).

І ось, черговий захід франшизи в кінотеатри - у вигляді повнометражного мультфільму. Цього разу проєкт курирувала парочка Сет Роген і Еван Голдберг. Вони колись починали з вульгарних молодіжних комедій типу "Суперперців" або "Ананасового Експресу", але в останні роки відомі роботою над екранізаціями дорослих коміксів - "проповідник" і "пацани". Знімати новий мульт покликали Джеффа Роу, який прославився дотепною техносатирою "Мітчелл проти машин".

До матеріалу творці підійшли дуже дбайливо - і фанати, по ідеї, повинні залишитися задоволені. Єдина зміни - Ейпріл О'Ніл тепер не пекуча руда красуня, а руда афроамериканська школярка (втім в останньому на сьогодні мультсеріалі вона була рівно такою ж), яка мріє стати репортером. І в зв'язку з цим допомагає черепашкам. Яких зробили нарочито стандартними американськими сучасними школярами. Вони захоплюються Аніме, знімають ролики в TikTok і мріють спробувати себе в стендапі. І все паралельно з боротьбою з лиходіями.

Окремого респекту заслуговують аніматори - роботу вони виконали гігантську. І анімація вийшла блискучою - то в пластиліновому стилі, то в незвичайному 3D.

Підсумовуючи - "Черепашки-ніндзя: погром мутантів" вийшов прекрасною літньою розвагою. Дітям точно сподобаються яскраві герої і жарти, а дорослі поностальгують і точно будуть напівголосно наспівувати: "Ми не жалюгідні комашки, супер ніндзя-черепашки".

Інші Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти