StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Пубертат і тентаклі підводного світу: рецензія на мультфільм "Кракен-дівча на ім'я Рубі"

10 липня 2023, 13:03оновлено 14 липня 2023, 13:14
В українському прокаті йде мультфільм від легендарної студії DreamWorks Animation - підліткова-фентезійна анімація "Кракен-дівча на ім'я Рубі".
Кракен Рубі
Кадр з х / ф "Кракен-дівча на ім'я Рубі" / Universal Pictures

У прекрасному курортному містечку на березі океану живе Дружне сімейство Гіллманів: тато - добряк і тюфяк Артур, енергійна мати - "командир" Агата, і двоє дітей: син - малолітній буян Сем і дочка - симпатична, але невпевнена в собі дочка Рубі. У неї звичайні підліткові проблеми - як погуляти з друзями і як зробити так, щоб симпатичний однокласник покликав на танці. Але справа в тому, що Гіллмани насправді - представники стародавнього морського народу кракенів. Так, так - тих самих, жахливих монстрів зі шупальцями. І здавна воюють з не менш древнім народом русалок.

Студія DreamWorks Animation після переходу під крило Universal Pictures явно знайшла друге дихання і готова знову змагатися з титанами комп'ютерної анімації з Disney/Pixar. Останні проекти "дрімворксівців" - типу "Поганці" і другої частини "Кота в чоботях" мали успіх і у критиків, і у глядачів, радуючи цікавим сюжетом і незвичайною картинкою.

З мультом про Рубі Гіллман DreamWorks явно вирішила зіграти на новому, раніше не освоєному полі - скажімо там, підліткового телесеріалу (багато сюжетних ходів і жартів пов'язано саме з цим жанром). Ну а щоб діти не занудьгували, був узятий незвичайний і не самий заїжджений сеттинг - тобто фентезійний морський світ і його мешканці (в комп'ютерній анімації з такого в останні роки виходив хіба піксарівський "Лука" - але там все було зроблено з набагато меншим розмахом).

Кракен Рубі

Треба сказати, у творців "Рубі" більш-менш все вийшло. Сюжет рухається досить динамічно, а типажі героїв впізнавані - дарма, що вони можуть в момент стати гігантського зростання або знищити пів-міста щупальцями.

Підсумовуючи - " Кракен-дівча на ім'я Рубі" вийшов хорошим фільмом для сімейного перегляду. Діти на ньому точно не занудьгують, а батьки напевно згадають власний пубертат - з усіма його прикрощами і принадами.

Дивіться на відео фільм "Кракен-дівча на ім'я Рубі":

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти