StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чорний володар завдає удару у відповідь: рецензія на фільм "Людина-мураха і Оса: Квантоманія"

21 лютого 2023, 21:03оновлено 23 лютого 2023, 22:17
В українському прокаті йде супергеройський бойовик -" Людина-мураха і Оса: Квантоманія", який відкриває нову фазу кіновсесвіту Marvel.
Людина-мураха, Оса
Людина-мураха, Оса / Marvel Studios / Walt Disney Studios Motion Pictures

Скотт Ленг, він же Людина-мураха (Пол Радд) насолоджується славою члена команди Месників і сімейним життям. І дружиною Осою-Хоуп ван Дайн (Еванджелін Ліллі) все відмінно, і з тестем Хенком Пімом (Майкл Дуглас), і з тещею Джанет ван Дайн (Мішель Пфайфер). Ось тільки донька-підліток Кессі підросла і в пориві підліткового максималізму зробила небезпечний науковий експеримент - пославши сигнал в квантовий вимір. Здається, зайвий раз не варто говорити - такі затії добром не закінчуються.

"Людина-мураха і Оса" відкриває нову, вже п'яту за рахунком, фазу кіновсесвіту Marvel. Треба думати, і вічний марвеловскій деміург Кевін Файгі, і його начальство з мегакорпорації Дісней хочуть, що б вона вдалася максимально - особливо на тлі не зовсім вдалої четвертої. Адже якщо в плані зборів марвеловська машина поки зборів не дає, то в художньому розрізі питань до творців все більше.

В основному - через все більш зростаючу в кіновсесвіті заплутаність і через постійне зловживання фансервісом (чи то пак використання персонажів заради догоджання фанатам).

Чорний володар завдає удару у відповідь: рецензія на фільм 'Людина-мураха і Оса: Квантоманія'

Треті "Мураха і оса", на жаль, винятком не стали. І зроблені, таке відчуття під жорстким контролем "Діснея" - мовляв, використовувати треба тільки перевірені успішні компоненти за типом стилістики пізніх "Зоряних воєн" (благо, це теж частина діснеївського канону тепер) або "Ріка і Морті" (для того був виписаний сценарист цього мультсеріалу Джефф Лавнесс). Тому на екрані все блищить-виблискує, купа переміщень між планетами, купа інопланетних рас, примовки-жарти. Але виглядає це все вимучено і великовагово. Актори, треба їм має віддати, намагаються відіграти максимум - але розвернутися їм особливо ніде. Хіба що Джонатан Мейджорс зі шкіри геть лізе - але у нього і досить вигідна роль міжпланетного лиходія-поневолювача Канга (хоча і йому добре б в моторошності додати)

Підсумовуючи - у візуально-розважальному плані з марвеловськими фільмами як і раніше мало що може посперечатися. Так що діти з підлітками напевно не зможуть відірвати очей від екрану, на якому показують "Мурахи і Осу". А ось їхні батьки, швидше за все на цьому кіно занудьгують.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти