StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Урожай можна врятувати: чим полити часник, коли жовтіє листя

6 травня 2024, 15:26оновлено 9 травня, 08:26
20721
Будьте уважними до стану часнику і вживайте своєчасних заходів, щоб врятувати врожай і отримати здорові рослини.
Чим полити часник, коли жовтіє листя
Чим полити часник, коли жовтіє листя / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Часник, який ще вчора милував очі своїми зеленими стеблами, раптом починає жовтіти і висихати від кінчиків? Це може бути спричинено різними причинами, такими як надлишок або нестача вологи, наявність шкідників або захворювань, а також нестача поживних речовин.

До речі, раніше ми розповідали про добриво-бомбу: які рослини можна підгодувати кавовою гущею.

Чому пожовтів часник навесні?

Якщо проблема пов'язана з надлишком або нестачею вологи, важливо правильно регулювати полив: у суху теплу погоду поливати рясно, а в разі надлишку вологи припинити полив на 10-14 днів, пише ТСН.

відео дня

У разі шкідників або хвороб, таких як фузаріоз, цибулева муха або бактеріальна гниль, необхідно вжити заходів щодо боротьби з ними.

Чим підживити часник?

Коли жовтіння часнику спричинене нестачею поживних речовин, особливо азоту і калію, можна використовувати народні засоби для підживлення:

  • Деревний попіл: допомагає головкам часнику краще розвиватися і робить рослину менш сприйнятливою до шкідників. Просто розсипте попіл після поливу.
  • Мульчування з перегноєм або курячим послідом: перегній збагачує ґрунт поживними речовинами, а курячий послід може використовуватися після 2-х річного "відпочинку".
    Урожай можна врятувати: чим полити часник, коли жовтіє листя
    Які рослини не можна вирощувати спільно / Інфографіка Главред

  • Сечовина: для приготування розчину беріть 2 столові ложки сечовини на 7-8 літрів води і поливайте ним грядку, приділяючи увагу прикореневому підживленню.

Як підготувати землю для розсади?

Щоб земля була родюча, то варто добре підготувати її до посадки розсади. Потрібно кілька разів ретельно перекопати на глибину приблизно 20-30 см, але варто робити це в суху погоду. Фахівці радять обробити ґрунт гарячим розчином мідного купоросу, щоб позбутися шкідників. Це необхідно зробити за тиждень перед посадкою розсади. Якщо успішно зробили попередні дії, тоді варто удобрити землю і ще раз перекопати.

Якщо ж причина жовтіння часнику пов'язана з хворобами або шкідниками, слід звернутися до хімічних або спеціальних засобів для боротьби з ними. Наприклад, проти шкідників можна використовувати розчин солі або нашатирного спирту.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти