StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У чому вимочувати курячу грудку: секрети приготування, про які раніше не знали

25 серпня 2023, 19:53
В чому вимочувати курку від антибіотиків, щоб позбутись шкідливих речовин та покращити смак страви - Главред розібрався.
У чому вимочувати курячу грудку: секрети приготування, про які раніше не знали
Навіщо вимочують курку / колаж: Главред, фото: pexels.com

Главред розібрався, у чому вимочувати куплену курку, щоб позбавитись шкідливих і не природних речовин. Досвідчені господині та професійні кухарі рекомендують замочувати курку перед початком її приготування. Главред зібрав корисні поради, як правильно та у чому вимочувати курку.

Як вимочувати курку від антибіотиків

  • Щоб позбавити магазинну курку антибіотиків, варто до води додати дві столові ложки солі та трішки лимонного соку. Куряче м'ясо покласти до солоного розчину і залишити в холодильнику на дві години. Потім потрібно м'ясо витягти із розчину та сполоснути його простою водою. Для кращого ефекту - куряче м'ясо занурити у холодну воду і залишити на годину. Такий метод гарно очистить курку.
  • Мінеральна вода допоможе очистити куряче м'ясо від антибіотиків та інших шкідливих речовин. Варто залити курку мінеральною водою і залишити на три години. Вода повинна мати підвищену солоність. Для того, щоб курка стала м'якшою, потрібно промити питною водою.
  • Популярний метод очищення курки від шкідливих речовин - двічі прокип'ятити воду. Найкраще від антибіотиків та більшості бактерій допомагає термічна обробка. Варто залити куряче м'ясо водою і поставити на вогонь, а після 10 хвилин закипання потрібно злити воду і залити нову питну воду. Після такої обробки можна впевнено додавати м'ясо до супу.

Яку частину курки в жодному разі не можна їсти

Більшість спеціалістів вважають, що найнебезпечнішою частиною курки - є шкіра. Відомо, що шкіра курки має підвищений рівень холестерину та неякісного жиру. Також у шкірі часто накопичуються залишки хлору, який здебільшого використовують для "освіження" курячих тушок, щоб надати їм товарний вигляд.

Крила курки містять лише шкіру та кістки, однак і вони є не надто безпечною їжею, адже під час їх приготування застосовують багато олії та приправ. Вживання такої їжі прискорює старіння організму людини.

відео дня

Найбільш отруйною частиною курки спеціалісти вважають її внутрішні органи. Якщо в курку потрапляють паразити або її нагодували хімікатами - найперше страждають внутрішні органи.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти