StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ти зберігаєш його неправильно: професійний пекар розповіла, де тримати хліб, щоб він завжди був свіжим

7 жовтня 2023, 16:06оновлено 8 жовтня 2023, 13:09
104480
Експерт розповідає, як зберегти хліб на довгий час, і як накривати його для максимальної свіжості.
Як правильно зберігати хліб
Лайфхаки як зберігати хліб / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (the Kneady Homesteader), flickr (philcalvert)

Буханка хліба - невід'ємний продукт української кухні. Але як зберегти його свіжим ще довше? Нікому не хочеться отримати черствий або ще гірше, запліснявілий бутерброд, тому навчитися зберігати хліб - хороша навичка.

Незалежно від того, чи любите ви хліб на заквасці, нарізаний багатозерновий або м'який щільний білий хліб, важливо не тільки зберігати буханку в правильному місці, але й правильно її накривати, пише Mirror.

Можливо, вам буде цікаво: Заклеювати не потрібно: майстер на всі руки показав, що робити, якщо тягне з пластикових вікон.

відео дня

Як зберігати хліб, щоб він не черствів

Сара Брайденстайн, професійний пекар, шеф-кухар і жінка, яка разом зі своїм чоловіком ось уже шість років керує компанією Baking Kneads, поділилася деякими порадами як зберігати хліб, щоб він не пліснявів.

На питання про те, де найкраще зберігати хліб, Сара відповіла, що ідеальним місцем є прохолодне і сухе приміщення, запропонувавши поставити кошик для хліба або шафу далеко від плити. На думку Сари, найгірше місце для зберігання хліба - це холодильник.

"Для щоденного споживання загорніть буханку в паперовий пакет або бавовняну тканину, щоб вберегти хліб від вологи та цвілі. Я зрозуміла це на власному досвіді, коли тільки починала пекти", - каже вона.

Як зберігати хліб у холодильнику

Жінка каже, що магазинний хліб, напханий консервантами, може в деякій мірі витримати погані умови, але така їжа некорисна. Хоч холодильник і може відтягнути появу цвілі, кухар стверджує, що він прискорює процес черствіння.

Якщо домогосподарки відчувають труднощі зі зберіганням хліба, оскільки не встигають з'їсти його, відмінним варіантом є його заморозка. Однак при цьому необхідно правильно і щільно загорнути хліб, щоб він не втратив своєї якості і текстури.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти