StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як смачно засолити сало, щоб було м'яке: ви будете здивовані смаком

7 жовтня 2023, 00:20
28352
Зберігання сала та смачні рецепти - Главред зібрав цікаві рецепти засолювання сала та поділився ними із читачами.
Як смачно засолити сало, щоб було м'яке: ви будете здивовані смаком
Як смачно засолити сало / колаж: Главред, скріншоти: instagram/vitaliy_mostoviy, Youtube

Скільки часу потрібно солити сало - досвідчені господині та господарі мають свої рецепти та секрети приготування сала. Для початку потрібно звернути увагу на товщину, структуру, аромат і колір сала. Все це залежить для подальшого приготування і смаку сала. Сімейна пара Іван та Лариса на своєму Youtube-каналі поділились рецептом смачного соління сала.

Якою сіллю солити сало в домашніх умовах

Спочатку сало варто добре очистити від можливого бруду - потрібно просто пошкребти ножем. Якщо ви вирішили його промити, то варто обов'язково висушити його за допомогою паперових рушничків.

Сало потрібно нарізати на середні шматки, невеликого розміру, щоб воно краще просочилось сіллю. Також рекомендовано через 4-6 сантиметрів робити надрізи та ретельно натерти сіллю з усіх сторін.

відео дня

Найкраще для соління сала підходить кам'яна сіль, крупного помелу. Досвідчені господарі додають пікантності салу за допомогою різноманітних спецій.

Як засолити сало з паприкою

Для втілення цього смачного рецепту сала, потрібна лише паприка та сіль. Варто взяти 500 г сала та ретельно обваляти шматок в 200 г солі та посипати з усіх сторін 150 г паприки. Потім потрібно перекласти сало в миску із кришкою та закрити. Сало варто залишити у такому стані та поставити у холодильник на 2-3 дні.

Після того, як ви дістали сало із холодильника воно має бути тверде - це ознака його готовності до споживання. Просто потрібно обтрусити зайву сіль і все.

Як зробити сало м'яким у домашніх умовах

Для того, щоб сало було м'яким, то варто приготувати його за гарячим методом. Найкраще підійде сало із проросттю. Потрібно нарізати 1 кілограм сала великими шматками та залити його водою - проварити 2-3 хвилини. До води варто додати 4-5 столових ложок солі, а потім залишити сало на 12 годин у цьому розчині.

Після того, як минуло 12 годин, потрібно висушити сало та натерти його різними приправами. Найкраще підійдуть: пекучий червоний перець, сіль великого помелу, куркума, сушений кріп, кориця, мускатний горіх, трішки гвоздики, коріандр та хмелі-сунелі.

Сало варто загорнути у харчову плівку та на 24 години залишити в холодильнику для насичення смаку. Потім воно готове до споживання.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти