StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Свербить шкіра голови: лікар розкрив, чому насправді з'являється лупа

17 квітня 2024, 12:33
Що буде, якщо не лікувати лупу - лікар розповів поширені причини появи подразнення на шкірі голови.
Свербить шкіра голови: лікар розкрив, чому насправді з'являється лупа
Від чого з'являється лупа / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Люди, хоча б раз у своєму житті страждали від лупи. Часто її намагаються вилікувати за допомогою народної медицини, починаючи від розчину оцту для волосся або додавання аспірину в шампунь.

Доктор Балві, провідний хірург із пересадки волосся пояснив, що народні засоби можуть бути дешевшими, однак наслідки можуть мати різні та немає "надійного дослідження", яке підтверджувало б це, передає видання Mirror.

"Якщо ви проводили будь-які дослідження в Інтернеті щодо лікування свербіж шкіри голови та лупи, ймовірно, читали про домашні засоби. Вони можуть варіюватися від яблучного оцту та натуральних олій до спрею від грибків для стопи. Хоча ці методи лікування можуть мати певні історії успіху, однак немає надійних досліджень, які підтверджують ефективність цих рішень, і вони можуть лише погіршити проблему", - пояснив лікар.

відео дня

Відомо, що лупа - це поширене захворюванням шкіри, яке спричиняє утворення білих або сірих лусочок на шкірі голови та волоссі. Вона може виникати на дуже жирній або дуже сухій шкірі. Лікарі також стверджують, що місце може мати й різні шкірні захворювань, таких як екзема чи дріжджоподібний грибок.

Цей грибок живиться жиром шкіри голови і часто викликає сильний свербіж від лупи, який важко ігнорувати.

Серед найпопулярніших методів, як позбутись лупи - використання яблучного оцту. В Мережі його позиціонують, як універсальний засіб і для вмивання обличчя, і для прибирання ванних кімнат. Лікар Балві не може ручатися за його ефективність, адже відомо, що оцет дуже сушить волосся при нанесенні на шкіру голови. Існує ймовірність, що проблема із лупою може лише погіршитись.

"Залежно від причини виникнення лупи, ваш лікар може порекомендувати різні продукти для лікування подразнення. Деякі з них можна призначати лише через їхню силу та специфічність у лікуванні, наприклад лікувальні шампуні від корости або грибкової інфекції, як стригучий лишай. Інші продукти доступні без рецепта для більш поширених причин свербіння шкіри голови, таких як головні воші", - зазначив лікар.

Він також рекомендує використовувати шампунь, який містить селен або піритіон цинку. Ці компоненти відомі своїм ефектом - боротьбою зі страшними грибками лупи.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти