StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Неприємні "аромати" зникнуть назавжди: 4 способи, як позбутися запаху в квартирі

18 грудня 2023, 12:35оновлено 23 грудня 2023, 19:07
1592
Як зробити, щоб у квартирі був приємний запах? Насправді для цього достатньо використати всього кілька засобів, які точно є у кожного вдома.
Чай, чайный пакетик, девушка, лимоны
Як швидко прибрати неприємний запах у квартирі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

Неприємні запахи у квартирі або будинку можуть стати серйозною проблемою для його господарів. Залежно від причини виникнення таких запахів вони можуть усуватися досить швидко, а можуть і потребувати тривалої боротьби та докладання багатьох зусиль.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чи можна прасувати мокрий одяг: 4 правила, як не зіпсувати свої речі

Найперше, що потрібно зробити для усунення неприємного запаху у квартирі – знайти його причини. Адже якщо боротися з такою проблемою, але не відшукати й не усунути її першопричину, то ваші зусилля можуть бути марними.

відео дня

Є запахи, з якими боротися легше і швидше – запах сигаретного диму, підгорілої або зіпсованої їжі тощо. А є такі, які можуть переслідувати помешкання тривалий час, наприклад, запах цвілі і затхлості. Також питання, як швидко позбутися неприємного запаху у квартирі, може виникнути під час переїзду в інше житло. Для того, щоб позбутися запаху у квартирі після старих господарів, потрібно буде підбирати спеціальні засоби і, можливо, витратити трохи більше часу.

Наступні чотири способи допоможуть прибрати запах у квартирі після того, як ви вже відшукали та усунули першопричину.

1. Оцет і вода

Якщо ви шукаєте спосіб, як прибрати неприємний запах у квартирі народними засобами, то такий варіант вам точно підійде. Адже для втілення його у життя знадобиться всього два інгредієнти – оцет і вода. Найкраще такий варіант підходить для того, щоб усунути неприємні запахи на кухні – наприклад, якщо підгоріла їжа або залишилися стійкі "аромати" певних видів продуктів.

Потрібно налити в каструлю невелику кількість води, додати туди трішки оцту і закип’ятити цю суміш. Після цього потрібно провітрити кухню.

2. Рушники

Серед тих предметів, що поглинають запах, потрібно виділити мокрі рушники. Потрібно намочити рушники – але не так сильно, щоб з них крапала вода, достатньо, щоб вони були сильно вологими – і розвісити їх по квартирі. Також для підсилення ефекту можна відкрити вікна для провітрювання.

3. Чайні пакетики

Чайні пакетики теж непогано впораються з такою проблемою, як неприємний запах. Потрібно розвісити по квартирі сухі пакетики з чаєм, а потім провітрити приміщення не менше, ніж 10-15 хвилин.

4. Цитрусові

Можна досить швидко позбутися неприємного запаху, якщо покласти на нагріту конфорку електроплити шкірку апельсина чи мандарина. Також для таких цілей можна використовувати шкірку лимона або грейпфрута.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти