StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна прасувати мокрий одяг: 4 правила, як не зіпсувати свої речі

19 грудня 2023, 04:20оновлено 23 грудня 2023, 19:08
Не завжди є хорошою ідеєю прасувати мокрий одяг – деякі види тканин можуть бути настільки зіпсовані після цього, що їх доведеться викинути.
Утюг, стирка, девушка
Чи можна прасувати мокрий одяг/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

Чи виникали у вас ситуації, коли якась футболка ще не висохла, а вам терміново потрібно її одягнути? Або ж ви хочете випрасувати випрані речі, а вони, виявляється, ще недостатньо висохли? Що ви робили у таких ситуаціях – прасували такий одяг на свій страх і ризик чи відкладали це заняття на пізніше? Давайте розбиратися, що буде, якщо прасувати мокрий одяг.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Болить голова і "вивалюється" живіт: чим небезпечна сутулість і як від неї позбутися

Насправді основне, на що потрібно звертати увагу в такій ситуації – з якого матеріалу пошитий одяг чи інші текстильні вироби, які ви збираєтеся прасувати.

відео дня

1. Натуральний шовк

Це найперша тканина, яку не варто прасувати, коли вона мокра чи волога. Цей матеріал може не пережити таку процедуру, адже прасування такої тканини у мокрому вигляді зробить її тоншою, не такою гладкою і менш привабливою.

2. Бавовна

Ось з таким матеріалом ситуація майже протилежна. Бавовняні вироби можна гладити трішки вологими. Але в той же час матеріал не повинен бути зовсім мокрим, інакше під час прасування тканина буде розтягуватися.

Також важливо пам’ятати, що не варто сушити бавовняну постільну білизну праскою, адже після цього матеріал втратить м’якість та міцність, які були у нього до цього.

3. Щільний льон

Таку тканину якраз можна і рекомендовано прасувати, коли вона ще волога. Цьому матеріалу таке втручання не нашкодить. Але перед прасуванням потрібно добре струсити тканину, а саме прасування проводити через захисний шар із марлі.

4. Вельвет

Такий матеріал теж можна обережно прасувати, коли він ще перебуває у злегка мокрому стані. Але перед цим потрібно його добре відтиснути, щоб у тканині не було забагато вологи.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти