StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не потурбують вже ніколи: 3 перевірені способи боротьби з мурахами вдома та на городі

25 серпня 2023, 15:23
41542
Проблему з комахами помітити одразу складно, але головне її не запускати.
Лучшие методы борьбы с насекомыми
Кращі методи боротьби з комахами / Фото: freepik

Якщо у вашому будинку чи на городі завелися мурахи, не поспішайте викликати спеціальні служби, адже часто вони невиправдано дорогі. Позбутися комах можна самостійно народними способами.

Звідки в будинку беруться мурахи

У квартирі мурахи з'являються з декількох причин. Мурашник може бути у підвалі, шахті ліфта, сміттєпроводі, давно зачиненому магазині на першому поверсі або поруч із будинком.

Ще мурах можна принести з собою після прогулянки лісом або парком — комахи розповзуться квартирою і створять де-небудь гніздо. Також мурах легко привезти з різними речами: старим холодильником або у валізі. Якщо в будинку волого і брудно, вони швидко розмножаться.

відео дня

Помітити комах спочатку складно. Однак трохи пізніше можуть з'явитися летючі мурахи. Вони харчуються хлібом, крупами та залишками іншої їжі. Домашні мурахи, на відміну від лісових, не є агресивними, тож не викликають небезпеки.

Чому на городі заводяться мурахи

Мурахи на городі є звичними мешканцями. Вони очищають сад: швидко розправляються з деревними залишками, органічним сміттям, сприяють збільшенню гумусу в ґрунті. Небагато мурах на ділянці піде лише на користь. Та коли мурахи починають підкопувати кущі, підгризати квіти та ягоди, тоді вони псуватимуть город.

Як позбутися мурах народними способами

Способи боротьби з комахами різні — від народних і механічних, до хімічних і біологічних. Розповідаємо про найбільш ефективні.

Сода та цукор

Щоб знищити мурах, змішайте столову ложку цукру або цукрової пудри з такою ж кількістю соди. Отриманий склад висипте на паперовий аркуш і розташуйте в місцях пересування мурах. Комахи рознесуть приманку у своє гніздо і швидко загинуть.

Борна кислота та яйце

Відваріть яйце.Розітріть жовток виделкою до однорідної консистенції. Додайте до нього 1 ст. л. кислоти і 1 ч. л. цукру або меду. Змішайте інгредієнти та зробіть дрібні кульки. Обов'язково виконуйте дію в гумових рукавичках. Розкладіть приманку в місцях, де часто зустрічаєте дрібних шкідників

Ефірні олії

Оберіть аромат олії, який подобається, змішайте 10 крапель із 200 мл води. Рідину влийте в пульверизатор і обробіть усі поверхні в будинку. Ретельно обприскайте плінтуси та вентиляцію, особливу увагу приділіть кухні та ванній кімнаті.

Ефірні олії можна капати на аромакамені та залишати в місцях, де люблять перебувати мурахи. Також можна просочити кульки з вати або невеликі шматки тканини і розмістити їх на протоптаних шляхах комах.

Читайте більше порад для городу:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти