StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна різко хрустіти шиєю: реально запаморочливі дані про звичку

9 листопада 2023, 17:30оновлено 10 листопада 2023, 14:16
671
Хрускіт суглобі - звичка дуже і дуже поширена серед людей. Главред вирішив відповісти на питання "Чи можна хрустіти шиєю?".
Хрускіт шиї
Чому хрумтить шия при повороті голови - тема не така проста / колаж Главред. фото ua.depositphotos.com

Деякі люди можуть відчувати хрускіт або тріск у шиї. Це зазвичай відбувається при русі шиї і може бути викликано різними причинами, такими як натяг м'язів, скупчення газів в суглобах або проблеми із суглобовими поверхнями.

Чи можна різко хрустіти шиєю

У більшості випадків хрускіт шиї не є серйозною проблемою і не потребує лікування. Однак, якщо хрускіт супроводжується хворобливими відчуттями, обмеженням руху або іншими симптомами, рекомендується звернутися до лікаря для оцінки стану шиї і отримання рекомендацій.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "На боці, на спині або животі: що ваша поза під час сну говорить про вашу особистість".

Чому хрумтить шия при повороті голови

Хрускіт шиї прямо смертельної загрози для здоров'я не несе. Він зазвичай викликаний натягом м'язів, скупченням газів в суглобах або, знову ж таки, проблеми з суглобовими поверхнями. Однак, в рідкісних випадках хрускіт в шиї може бути пов'язаний з більш серйозними проблемами, такими як пошкодження суглобів, дегенеративні зміни хребта або проблеми з дисковим з'єднанням.

Якщо хрускіт в шиї супроводжується хворобливими відчуттями, обмеженням руху, він з'являється після травми або супроводжується іншими симптомами, такими як запаморочення, оніміння або слабкість в руках або ногах, рекомендується звернутися до лікаря для більш детального обстеження і діагностики. Лікар зможе визначити причину хрускоту в шиї і рекомендувати відповідне лікування або додаткові запобіжні заходи, якщо це необхідно.

Хрускіт шиї

Чи можна хрустіти шиєю кожен день

Якщо у вас щодня виникає хрускіт у шиї, це може бути викликано різними факторами. Деякі люди можуть мати схильність до хрускоту в суглобах, і це може бути нормальним для них.

Як кажуть експерти, в отворах шийних хребців проходять артерії і вени, які забезпечують мозок киснем. Постійний хрускіт може призвести до травмування цих артерій. Також регулярні хрускоти шиєю погіршують стан хребців, зношують суглоби, розбовтують зв'язки. Це може привести до появи гриж, що здавлюють кровоносні судини, виникає недостатність харчування головного мозку. У людини можуть з'явитися ‒ головні болі, погіршення загального стану, запаморочення, розлади ходи і мови.

Що буде якщо хрустіти спиною і шиєю

Коли люди хрустимо спиною і шиєю, кажуть експерти, то фасеточні суглоби розтягуються, що дозволяє рідини розтікатися суглобовою капсулою. Як тільки рідина перетворюється в бульбашки газу, вони лопаються, і люди відчувають зниження напруги. І, відповідно, вони чують той самий характерний клацаючий звук. При цьому сполучні зв'язки можуть стимулювати нервові закінчення, що додає процесу приємних відчуттів. Але не можна ніяк робити це занадто часто. Через 10-20 хвилин можна повторити процес ще раз. На той час гази знову розчиняться в рідині.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти