StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна їсти кожен день сало: несподівана відповідь просто вб'є наповал

9 вересня 2023, 02:05оновлено 9 вересня 2023, 15:16
177666
Які хвороби можна вилікувати салом - дієтологи вразили несподіваною відповіддю.
сало
Скільки сала потрібно з'їдати в день / Колаж: Главред, Фото: Instagram/Sad_mechta, Instagram/julia.sheyk

Вживання сала для багатьох є щоденним ласощами. Нерідко сало можна зустріти на столі багатьох людей практично щодня.

Однак виникає закономірне питання про те, чи безпечно вживати сало кожен день. При цьому фахівці прояснили ситуацію щодо того, скільки сала потрібно з'їдати в день.

Що буде, якщо кожен день їсти сало

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

відео дня

Дієтологи звертають увагу на те, що до питання вживання сала слід підходити, як і до будь-якого іншого продукту. А, отже, варто дотримуватися золотого правила - добре те, що в міру. Звичайно, нічого страшного не буде в тому, якщо кожен день з'їдати по невеликому шматочку сала. Звичайно, якщо на його вживання у вас немає прямої заборони лікаря. При цьому слід знати і дотримуватися своєї норми, адже вона буває різною у деяких людей.

Як часто можна їсти сало

Не варто переборщувати в питанні щоденного вживання сала. Адже в іншому випадку організм буде отримувати надмірну кількість різних мікроелементів, що може привести до небажаних наслідків. Незважаючи на те, що жири є обов'язковим інгредієнтом, який необхідний організму, їх частка в раціоні невелика. Експерти назвали середню дозу сала на людину:

  • дорослій людині можна з'їдати 12-20 грамів сала в день;
  • за місяць доросла людина може вжити до 150-200 грамів сала.

Щоб свиняче сало проявило свої корисні властивості, його потрібно правильно вживати. Експерти додають, що сало є незамінним джерелом вітамінів A, D, E, а також зміцнює кісткові тканини.

Чому не можна багато їсти сала

Незважаючи на те, що сало багате на корисні мікроелементи, дієтологи не рекомендують занадто захоплюватися його вживанням. Адже в разі надмірного вживання великої кількості сала, це може спровокувати до накопичення жиру в печінці. Це небезпечно тим, що в кінцевому підсумку у вас може розвинутися запальний процес, що загрожує серйозними захворюваннями. У зв'язку з цим лікарі закликають до помірності і радять обмежувати споживання сала, якщо у вас вже є проблеми з травленням, особливо з печінкою.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти