Ліниві вареники з картоплею: легкий та швидкий рецепт здивує всіх

21 жовтня 2024, 17:30оновлено 21 жовтня, 18:55
58
Ідеальні ліниві вареники приготувати досить просто, варто лише дотримуватись рецепту.
Ліниві вареники з картоплею: легкий та швидкий рецепт здивує всіх
Як приготувати ліниві вареники / колаж: Главред, фото: unsplash, скріншот: відео

Ліниві вареники з картоплею та сиром із легкістю приготувати вдома швидко і дуже смачно - відомий кухар поділився рецептами. Багато людей люблять традиційні вареники із різними начинками, однак ліниві вареники - це ще один смачний витвір, який важко не любити.

Відомий український кухар Євген Клопотенко поділився покроковими рецептами лінивих вареників із картоплею та сиром. Він також розповів деталі, як швидко та легко їх приготовути.

Класичні ліниві вареники з картоплею

Клопотенко радить обирати картоплю середньої крохмалистості, щоб вона не була водяниста чи надто тверда. Щоб ліниві вареники вдались варто зробити відмінне пюре. Необхідно дуже ретельно розтовкти картоплю.

  • Для початку варто очистити близько 500 грамів картоплі та нарізати довільними шматочками. Потім залийте її водою, посоліть та варіть із дрібкою солі до повної готовності. Після цього зварену картоплю покладіть у миску та ретельно розтовчіть до однорідної консистенції.
  • Потім приготуйте цибулю - потрібно очистити 2 невеликі цибулини, а потім наріжте її дрібними кубиками. На сковорідку викладіть 50 грамів масла і 2 столових ложки олії. Потім необхідно додати туди цибулю і трішки посолити. Кухар радить обсмажувати її на середньому вогні до золотавого кольору та не забувайте постійно помішувати.
  • У пюре також необхідно додати 1 яйце, смажену цибулю, 8 столових ложок борошна, сіль та перець до смаку. Все це потрібно ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  • Потім потрібно розкачати тісто у два джгутики та нарізати шматочками впоперек.
  • Варити ліниві вареники потрібно у підсоленій киплячій воді, поки вони не спливуть до гори.
  • Кулінар радить подавати варенички гарячими зі сметаною, шкварками чи підсмаженою цибулькою.
Ліниві вареники з картоплею: легкий та швидкий рецепт здивує всіх
Рецепт лінивих вареників / скріншот: відео

Ліниві вареники з сиром

Для приготування ідеальних лінивих вареників із сиром варто взяти 300 г сиру та перетерти через сито, тоді вареники вийдуть без грудочок. Клопотенко також радить додати до сиру цедру лимона, щоб додати насиченості смаку. Достатньо буде із половини лимона натерти цедру.

Потім потрібно у мисці змішати сир, 2 столових ложки цукру, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Туди ж додати 4 столових ложки борошна та зробити тісто. Пізніше наберіть у каструлю води та доведіть до кипіння, щоб потім варити вареники.

Щоб ваші вареники мали гарну форму, варто скачати із тіста довгі трубочки і порізати їх на шматочки довільної форми. Потім потрібно їх злегка приплюснути і обваляти у борошні.

Ліниві вареники варто відварити у киплячій воді впродовж 2 хвилин після спливання. Подавати страву можна із сметаною або із солодким соусом.

Дивіться відео про те, як приготувати смачні ліниві вареники:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти