StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Забудьте про вареники: готуємо найсмачніші ріпляники на Святвечір, автентичну українську страву

6 січня 2024, 10:29оновлено 7 січня, 16:06
Ріпляники подають з грибним соусом як першу страву на Святвечір.
Час приготування Час приготування: 50 хв
Кухня Кухня Українська
Ріпляники
Ріпляники / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (kudriava.food)

Попри те, що в Україні перенесли деякі церковні свята, багато українців продовжують святкувати Різдво 7 січня, а Святвечір - 6 січня. Традиційно стіл накривають 12 пісними стравами, а якщо хочеться урізноманітнити його - приготуйте закарпатську страву - ріпляники з квашеною капустою.

Ріпляники - рецепт

Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 600 г
  • борошно - 250 г
  • капуста квашена - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • кмин - дрібка
  • сіль - дрібка
  • олія соняшникова - 200-250 мл
  • часник - 2 зубки
  • грибний паштет - 100 г

Можливо, вам буде цікаво: Кекс у мікрохвильовій печі за 5 хвилин: смак вразить всю родину.

відео дня

Приготування: У високій пательні (або каструлі) смажимо дрібно нарізану цибулю до золотистості, додаємо квашену капусту, кмин, заливаємо водою та тушимо, доки капуста не буде мʼякою. Очищаємо попередньо відварену картоплю у мундирах і натираємо її на крупній терці, солимо, додаємо борошно та замішуємо тісто (тісто має вийти мʼяке та не забите). Розкачуємо тісто товщиною 1-1,5 см, вирізаємо кільця, ставимо по центру начинку та формуємо ріпляник за принципом ліпки вареників, потім, за допомогою виделки, робимо в ріпляниках красиві краї.

У пательню наливаємо олію, розігріваємо її та смажимо ріпляники з обох боків до золотистого кольору. Готуємо грибну мачанку. У каструлі, з розігрітою олією, смажимо дрібно нарізну цибулю до золотистості, всипаємо 1 ст. л борошна, смажимо до світло-золотистого кольору (постійно помішуючи, щоб воно не підгоріло), додаємо грибний паштет, натертий часник, трохи води, солі та доводимо все до кипіння. Накладаємо в мисочку ріпляники, поливаємо їх грибною мачанкою та подаємо на стіл.

Дивіться, як приготувати пісні страви на Святвечір:

@kudriava.food Закарпатські ріпляники з квашеною капустою? Інгредієнти: - Картопляне пюре 600 г - Борошно 250 г - Капуста квашена 300 г - Цибуля ріпчаста 1 шт - Кмин дрібка - Сіль дрібка - Олія соняшникова 200-250 мл - Часник 2 зубки - Грибний паштет 100 г Спосіб приготування: 1. У високій пательні (або каструлі) смажимо дрібно нарізану цибулю до золотистості, додаємо квашену капусту, кмин, заливаємо водою та тушимо, доки капуста не буде мʼякою; 2. Очищаємо попередньо відварену картоплю у мундирах і натираємо її на крупній терці, солимо, додаємо борошно та замішуємо тісто (тісто має вийти мʼяке та не забите); 3. Розтачуємо тісто товщиною 1-1,5 см, вирізаємо кільця, ставимо по центру начинку та формуємо наш ріпляник за принципом ліпки вареників, потім, за допомогою виделки, робимо в ріпляниках красиві краї; 4. В пательню наливаємо олію, розігріваємо її та смажимо ріпляники з обох боків до золотистого кольору; 5. Готуємо грибну мачанку. В каструлі, з розігрітою олією, смажимо дрібно нарізну цибулю до золотистості, всипаємо 1 ст. л борошна, смажимо до світло-золотистого кольору (постійно помішуючи, щоб воно не підгоріло), додаємо грибний паштет, натертий часник, трохи води, солі та доводимо все до кипіння; 6. Накладаємо в мисочку ріпляники, поливаємо їх грибною мачанкою, куштуємо цю смакоту та відчуваємо атмосферу Різдва? #kudriavafood#фудблогукраїнською#різдво#українськітрадиції#святавечеря#12страв♬ оригінальний звук - Мирослава Пекарюк

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти