StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відбілити брудні шви між плиткою: неймовірно простий трюк із содою

15 червня 2024, 14:34
3968
Затирка між плиткою, вікнами та іншими поверхнями добре відома тим, що з роками накопичує бруд і кіптяву.
Як відбілити брудні шви між плиткою: неймовірно простий трюк із содою
Як відбілити брудні шви між плиткою / колаж: Главред, фото: mirror, ua.depositphotos.com

Брудні проміжки між плиткою можуть зробити навіть найчистіше приміщення брудним. Затирка між плиткою, вікнами та іншими поверхнями добре відома тим, що з роками накопичує бруд і кіптяву. До того ж, ці крихітні щілини можуть перетворитися на справжній кошмар, коли їх доводиться чистити, пише Mirror.

Зазначається, що більшість людей для очищення брудних проміжків між плиткою будуть використовувати оцет або відбілювач, але є звичайний кухонний інгредієнт, який виконує цю роботу так само ефективно і точно не зіпсує ваш герметик.

Засіб для очищення швів між плиткою

відео дня

Щоб очистити шви ефективно і безпечно, рекомендується використовувати харчову соду. Ця хімічна речовина є найкращим інгредієнтом для очищення затирки, оскільки слугує природним абразивом, а це означає, що вона може впоратися зі складними плямами, не пошкоджуючи саму затирку.

Як відчистити шви між плиткою за допомогою соди

Просто змішайте харчову соду з водою в ємності, щоб утворилася паста, а потім вмочіть пензлик і нанесіть її безпосередньо на лінії стику плитки. Хоча цей метод не може повністю усунути всі зміни кольору, він значно освітлює шви між плиткою. Крім того, перевага цього методу полягає в його простоті - лише один інгредієнт, який забезпечує ефективне та швидке очищення.

Щоб отримати більш ефективну очищувальну пасту, спробуйте замінити воду на перекис водню. Він не лише має відбілювальні властивості, але й ефективно бореться з пліснявою, подібно до відбілювача.

Як запобігти появі бруду та плісняви на плитці

  • Один з найпростіших способів зберегти шви між плиткою в ідеальному стані - це витирати плитку і затирку після кожного прийому душу або ванни. Для цього достатньо протерти стіни душової кабіни або ванни старим рушником або скребком.
  • Підтримуйте ванну кімнату якомога сухішою, щоб запобігти появі цвілі та грибка.
  • Регулярно періть шторку для душу, підкладку для шторки та килимки для ванни.
  • Ніколи не залишайте мокрі рушники на підлозі. Цвіль може швидко розмножуватися, іноді протягом 24 годин. Це означає, що мокрі рушники, кинуті на підлогу, можуть швидко стати для неї живильним середовищем.
Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти