StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як не мерзнути вдома: прості поради, які допоможуть зробити кімнату тепліше

20 жовтня 2021, 13:51оновлено 21 жовтня 2021, 14:46
Який метод обігріву квартири може виявитися небезпечним - розповість Главред.
Як зберегти тепло в холодному будинку
Як зберегти тепло в холодному будинку / vesti.ua

З настанням осінніх холодів стає актуальним питання, як зберегти тепло в будинку. Як обігріти кімнату підручними засобами і зігрітися вдома вночі, розібрався Главред.

Про те, коли в квартирах киян з'явиться опалення, читайте в нашому матеріалі: Коли включать опалення в Києві 2021-2022: дати, тарифи і субсидія.

Коли вранці на градуснику зовсім не осіння температура і вставати з теплого ліжка немає ніякого бажання, багато хто замислюється, як зігрітися і зробити приміщення тепліше. Прості поради допоможуть вам обігріти квартиру в міжсезоння.

відео дня

Теплоізоляція квартири

Перше, на що варто звернути увагу, це вікна. Як старі дерев'яні вікна, так і нові металопластикові можуть "сифонити", пропускаючи цінне тепло. Утеплення вікон допоможе зберегти до 15% тепла в квартирі. Віконні рами можна заклеїти старим дідівським методом ватою або поролоном, а також монтажною піною, силіконовим або акриловим герметиком, ущільнювачами або спеціальної теплозберігаючої плівкою. Однак перед цим необхідно добре вимити вікна, щоб зберегти низький рівень прозорості для інфрачервоного випромінювання.

Також варто звернути увагу і на двері. Щоб в квартирі було тепліше, потрібно закривати міжкімнатні двері. Перевірте двері і утепліть їх аналогічно вікнам – потрібно "залатати" всі щілини. У холодний період можна на час переселитися в найменшу кімнату, її буде легше обігріти.

Природне світло

У нічний час, щоб обігріти квартиру, потрібно зашторювати вікна щільними гардинами. Але вже з ранку відкривайте фіранки і впускайте в будинок сонячне світло. Якщо квартира знаходиться в південній стороні будинку, покладіть на освітлюваний сонцем ділянку підлоги темний килим, це буде притягувати енергію і, відповідно, в будинку стане тепліше.

читайте такожЯк заощадити на опаленні в квартирі: прості поради, як платити менше

Відкриті двері ванної кімнати

Практично в кожному будинку є гаряче водопостачання і теплі батареї у ванній кімнаті допоможуть трохи збільшити температуру повітря в кімнаті. Не закривайте двері ванної кімнати.

Одяг

Правильно підібрана домашній одяг допоможе зігрітися і пережити міжсезоння. Наряд для будинку повинен бути багатошаровим. Ближче до тіла – одяг з бавовняних матеріалів, зверху – фліс, шерсть або синтетичні матеріали. Потрібно уникати перегріву і підвищеного потовиділення, яке може привести до захворювань. Знімайте вовняні шкарпетки на ніч - в них ноги буде парити.

Як не варто обігрівати будинок

Одним з найпопулярніших методів обігріву житла – включення газових конфорок. Ефект цього методу мінімальний, тепло випаровується практично відразу після виключення газової плити. Якщо ви все ж користуєтеся даним методом обігріву, ні в якому разі не залишайте включену плиту без нагляду і не включайте конфорки при закритих вікнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти