StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як можна використовувати мікрохвильовку: 7 швидких лайфхаків господиням на замітку

21 січня 2022, 08:21оновлено 3 лютого 2022, 17:33
Ці способи допоможуть в кулінарії.
мікрохвильова піч
Як використовувати мікрохвильовку - топ-7 способів / depositphotos.com/

Мікрохвильова піч стала незамінною помічницею на багатьох кухнях. Однак її можна використовувати не тільки для того, щоб підігріти вечерю. Як використовувати мікрохвильовку по-новому, щоб полегшити побут, розібрався Главред.

Про те, які продукти можуть завдати шкоди здоров'ю, якщо впливати на них УВ-променями, читайте в матеріалі: Топ-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці.

На які чудеса здатна звичайна мікрохвильова піч. Ці сім способів допоможуть зробити домашні обов'язки трохи легше.

відео дня

Очистити цибулю і часник від лушпиння

Для того, щоб позбутися від лушпиння, викладіть продукти в жаростійку миску і підігрійте 15 секунд. Оболонка стане м'якою, і прибрати її можна буде одним рухом руки.

"Розплавити" мед

Тривале зберігання меду може викликати процеси утворення крупинок. Щоб продукт знову став рідким потрібно поставити баночку в мікрохвильовку на 2 хвилини на низьку потужність. Не забудьте тільки зняти кришку.

Порізати цибулю без сліз

Розрізавши цибулину на половинки, поставте її на розігрів в мікрохвильову піч. Всього півхвилини - і ви не будете плакати. Ензими, які викликають сльози випаруються, а всі корисні речовини продукту нікуди не дінуться.

Вичавити сік по-максимуму

Для того, щоб добути більше соку з цитрусових потрібно покласти плоди лимона або апельсина, потрібно підігрівати їх протягом 15-20 секунд. Це розм'якшить волокна і соку буде більше.

читайте такожЕксперти розповіли, навіщо чистити обробну дошку лимоном

Повернути випічку до життя

Мікрохвильовка допоможе врятувати черстві хліб або пиріжки. Для того, щоб повернути м'якість оберніть випічку серветкою і підігрівайте виріб на повній потужності протягом 10 секунд. Можна підігріти ще раз, щоб досягти потрібної м'якості. Після цього продукт потрібно одразу з'їсти.

Засушити лимонну цедру

У шкірці лимона міститься багато корисних речовин. Якщо натерти її на тертці і нагріти в печі 2 хвилини при максимальній потужності можна отримати добавку в чай або улюблені десерти.

Дезінфікувати губки

Потрібно змочити губки у воді зі столовим оцтом або лимонним соком і відправити в мікрохвильовку на 1 хвилину. Тепер вони знову придатні для використання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти