StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити мікрохвильовку в домашніх умовах - прості і дієві способи

25 листопада 2021, 19:23
Почистити мікрохвильову піч можна за допомогою підручних засобів.
Як почистити мікрохвильовку
Як почистити мікрохвильовку / ua.depositphotos.com/

Мікрохвильовка міцно займає місце маленького кухонного помічника на багатьох кухнях. І швидко розігріти їжу і розморозити і навіть приготувати прості страви. Важливо не забувати про регулярне чищення "помічниці", тому що застарілі плями жиру буде складно вивести.

Про те, які продукти варто тримати подалі від мікрохвильової печі, читайте в нашому матеріалі: Топ-5 продуктів, які категорично не можна підігрівати в мікрохвильовці.

Як почистити мікрохвильовку всередині содою

Розчин соди допоможе видалити забруднення середньої тяжкості і очистити поверхні. Для приготування розчину необхідно в посудину, придатну для нагрівання в печі всипати 2-2 ст.л соди і розбавити двома склянками води. Потім поставити рідину в мікрохвильовку і включити її на повну потужність на 10-15 хвилин. Після чого протерти поверхню губкою або ганчіркою.

Як почистити мікрохвильовку від жиру

Жирні плями зовсім нерідкі гості в мікрохвильовій печі, однак якщо забути їх вчасно прибрати, видалення жиру, що в'ївся в поверхню стане тим ще завданням. З ним допоможе впоратися оцет. На склянку води потрібно взяти три столові ложки оцту і влити розчин в посудину для мікрохвильовки. Розігрівати цю суміш в печі на повній потужності протягом 5-10 хвилин. Якщо забруднення сильні, можна змінити пропорції на 1:1 (1 склянка води і 1 склянка оцту).

Як почистити мікрохвильовку всередині лимонною кислотою

Лимонна кислота - відмінний засіб, який допоможе впоратися зі складними забрудненнями і старими плямами. 1-2 ст. л лимонної кислоти потрібно розчинити в двох склянках води і налив в посудину, поставити рідину в мікрохвильовку на максимальну потужність на 10 хвилин. Після того як час вийшов, відкрийте дверцята через пару хвилин і протріть поверхні.

читайте такожЯк почистити пральну машинку від бруду, цвілі і запаху - прості і дієві поради

Як почистити мікрохвильовку лимоном

Лимон - натуральний засіб для очищення поверхонь від забруднень. Крім того, він подарує приємний аромат вашої кухонної помічниці. Сік цілого лимона потрібно розвести в 1 склянці води і покласти в миску для нагрівання залишки лимона. Запустіть піч на повну потужність на 15 хвилин, потім дайте постояти ще 5 хвилин. Після чого губкою протріть поверхні.

Ці прості поради допоможуть зберегти мікрохвильовку чистою довше:

  • При розігріванні їжі накривайте посуд спеціальними кришками. Можна використовувати харчову плівку або пергаментний папір.
  • Не варто розігрівати в печі цільні продукти. Наприклад, курячі яйця можуть вибухнути.
  • При розморожуванні кладіть продукти в глибокі тарілки, щоб рідина не витікала на скляний піддон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти