StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно зберігати часник: найкращі способи, які збережуть корисні властивості

22 січня 2022, 17:08
Чи можна зберігати часник в холодильнику - розповість Главред.
Як правильно зберігати часник
Як правильно зберігати часник / ua.depositphotos.com/

Часник - продукт невибагливий і дуже корисний в домашньому господарстві. Він виконує роль ароматної спеції і ефективного засобу від застуд з антибактеріальним ефектом. Однак, при неправильному зберіганні він може втратити свої корисні властивості і цінні речовини.

Про вплив часнику на організм людини, читайте в нашому матеріалі: Експерт пояснив, що буде c тілом, якщо кожен день їсти часник.

Як зберігати часник в міській квартирі

На прилавках супермаркетів і ринків найчастіше продається вже висушений часник. Якщо ви самі вирощуєте спецію, перед тим як відправити її на зберігання, необхідно просушити продукт. Потрібно залишити викопані овочі під впливом відкритих сонячних променів на кілька годин, потім зібрати їх і зв'язати по кілька головок. У сухому темному приміщенні потрібно вертикально підвісити часник і так його зберігати протягом 10-15 днів, аж до місяця – лушпиння повинна легко відходити. Після цього необхідно підрізати сухі стебла і очистити часник від верхнього лушпиння.

Ідеальними умовами для зберігання часнику буде сухе затемнене і не дуже холодне місце. Овоч добре зберігається при кімнатній температурі. Термін його зберігання при температурі +16 градусів становить 5-6 місяців.

  • У домашніх умовах часник можна зберігати в банках. Для цього необхідно простерилізувати ємності і не дуже щільним шаром покласти туди головки часнику. Кришкою не накривати.
  • Зберігати овоч також можна в тканинному або полотняному мішку, пересипавши його лушпинням. Це допоможе збільшити термін придатності продукту.
  • Оригінальним способом зберігання, який не тільки вбереже часник, але допоможе прикрасити інтер'єр – стане плетіння кіс. Часник відмінно зберігається у вертикальному підвішеному положенні. Для того, щоб сплести таку косу важливо вибирати овочі з довгими стеблами. Потрібно очистити часник від листя і заплести стебла. Під час плетіння потрібно використовувати міцну мотузку. Сформувавши косу, потрібно на кінці мотузки зробити петлю і підвісити овоч в сухе, провітрюване приміщення.
  • Також часник можна зберігати по-старому - в капронових панчохах або колготах або в сітчастому ящику, присипавши часник сіллю.

Очищені зубчики часнику можна зберігати 7-10 днів. Для цього їх потрібно залити рослинною олією - соняшниковою або оливковою. Термін зберігання натертих або порізаних зубчиків – не більше 2 діб.

читайте такожЯк правильно зберігати моркву, щоб вона не втратила свою користь - дієві способи

Як зберігати часник в холодильнику

Варто пам'ятати, що часник погано уживається з іншими овочами на полиці холодильника. Тому продукт не рекомендується зберігати в холодильнику, тим більше в поліетиленовому пакеті – крапельки рідини всередині пакета або недостача кисню спровокують процеси гниття.

Якщо ви придбали продукт, які вже зберігався в холодильнику, зберігати в домашніх умовах його не вийде. Він почне швидко псуватися через перепад температур.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти