StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися високої вологості в квартирі: 5 основних правил, щоб усунути проблему

13 квітня 2024, 13:43оновлено 16 квітня, 08:40
244
Підходити до питання, як боротися з вологістю в квартирі, варто з усією відповідальністю, адже це може вдарити по здоров’ю людей, які проживають в такій оселі.
Коденсат на окне, повишенная влажность, мужчина и женщина, уборка
Як позбутися високої вологості в квартирі/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Підвищена вологість у квартирі або будинку – це не рідкісна проблема. З таким викликом стикаються досить багато людей. Часто така проблема може виникати восени з наближення сильніших холодів, коли на вулиці стає все холодніше, а опалення ще не увімкнули. Також вологість може збільшуватися у період дощів.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилки на картинці за 12 секунд зможуть лише люди з високим IQ: складна загадка

Нормальна вологість, за якої організм людини відчуває себе найкраще, становить 45-60%. За таких умов і людям комфортно перебувати у цьому приміщенні, і не з’являється пліснява та інші наслідки підвищеної вологості.

відео дня

Підходити до питання, як боротися з вологістю в квартирі, потрібно з усією відповідальністю, адже від такої проблеми можуть постраждати не лише меблі і стіни, а першочергово люди, які проживають в такій оселі. Через занадто високу вологість повітря в мешканців житла можуть розвиватися кашель, виникати головний біль та різні запальні процеси тощо.

Що потрібно зробити щоб знизити вологість повітря? Вплинути на ситуацію можна, якщо виконувати наступні основні правила.

1. Регулярно провітрювати приміщення

Якщо часто провітрювати приміщення – при чому як у теплі пори року, так і в холодні – то можна суттєво вплинути на проблему з вологістю.

Особливо важливо провітрювати приміщення після того, як там сушився одяг, готувалася їжа або хтось приймав ванну чи душ.

2. Відкривати штори і жалюзі

Потрібно у сонячні дні відкривати штори і жалюзі. Сонячне проміння нагріватиме скло на вікнах, а воно у свою чергу передаватиме тепло в кімнату, і це допоможе зробити повітря трішки сухішим.

3. Усунути тріщини і діри, якщо вони є

Варто перевірити міжпанельні шви, подивитися, чи немає раптом ніде тріщин на стінах, за плінтусами чи в інших місцях, і якщо ви їх виявили – усунути такі дефекти. Адже якщо є такі дефекти, то це теж може призвести до підвищеної вологості повітря в оселі.

4. Перевірити вентиляцію

Потрібно перевірити вентиляцію вдома, прочистити вентиляційні колодязі, труби тощо. За необхідності можна залучати комунальні організації. Адже якщо вентиляція працює несправно, то це може бути однією з причин, чому підвищується вологість повітря.

5. Встановити осушувач повітря

Такі сучасні девайси здатні досить швидко впоратися з цією проблемою. Осушувач збиратиме зайву вологу в спеціальний контейнер. При цьому власники житла можуть встановити на цій техніці бажані показники вологості, й осушувач буде забирати саме стільки вологи, щоб добитися такого результату.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти