StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Тече" і погано пахне: як позбутися конденсату в холодильнику

11 квітня 2024, 21:19оновлено 16 квітня, 10:31
Є кілька правил, які допоможуть вам уникнути появи конденсату в холодильнику.
холодильник, конденсат
Як позбутися конденсату в холодильнику / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Конденсат у холодильнику - поширена проблема в багатьох будинках. Він може призвести до намерзання, неприємних запахів і навіть появи грибка. Але як же позбутися підвищеної вологості в холодильнику. У компанії з виробництва побутової техніки Beko розповіли, як впоратися з цією проблемою.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Про поломки можна забути: хитрий трюк очистить пральну машинку до блиску.

Чому з'являється конденсат у холодильнику

Напевно кожному з вас ще з дитинства говорили, що в холодильник не можна ставити гаряче. Так ось це і може стати причиною появи конденсату. Все через різкий перепад температури. Якщо в холодильник поставити гаряче, то внутрішня температура буде довше стабілізуватися.

відео дня

А пам'ятаєте ситуацію, коли вам казали закрити холодильник, якщо ви довго шукали там "щось смачненьке"? Вам казали так неспроста. Річ у тім, що під час тривалого відчинення холодильника всередину проникає тепле зовнішнє повітря, яке в підсумку змішується з холодним повітрям. Це також може призвести до появи конденсату.

Звертайте увагу і на те, наскільки герметично закриваються двері. Якщо з цим є проблеми, то всередину також потраплятиме тепле зовнішнє повітря. Крім того, з холодильника може навіть почати підтікати.

Що зробити, щоб не було конденсату в холодильнику

Є кілька правил, які стосуються того, що робити, якщо потіє задня стінка холодильника.

1. Насамперед варто дати холодильнику час на охолодження, особливо якщо ви тільки встановили холодильник. При першому підключенні до електромережі або після тривалої перерви в роботі також варто трохи почекати, перш ніж ставити туди продукти. Тоді температура всередині зможе стабілізуватися.

2. Не можна ставити холодильник у неопалюване приміщення. У кожного холодильника в характеристиках є чітко зазначені показники мінімальної температури довкілля, за якої він може працювати. Занадто низька температура може негативно вплинути на роботу техніки.

3 Не можна ставити холодильник у місця з підвищеною вологістю. Це також може стати причиною появи конденсату. Якщо в приміщенні занадто сиро, то краще переставити туди, де є кондиціонер.

4. В ущільненнях дверцят не повинно бути зазорів, тріщин і розривів. Якщо ви помітили подібні недоліки, то краще замінити ущільнювач, щоб всередину холодильника не потрапляло тепле повітря зовні.

5. Потрібно встановити правильну температуру всередині холодильника. Рекомендується встановлювати температуру всередині холодильника на рівні 4-5 градусів, а в морозильній камері - 18 градусів морозу. Конденсат і намерзання може з'явитися, якщо ви поставите температуру нижчу за необхідну.

6. Продукти потрібно обертати папером або зберігати в контейнерах. Річ у тім, що навіть фрукти або листовий салат можуть виділяти вологу, яка також буде накопичуватися на стінках холодильника. Якщо ж ви ставите ємність з їжею, в якій є вода, то її обов'язково потрібно закривати кришкою.

Що поставити в холодильник, щоб прибрати конденсат - народні засоби

Продукти, які знайдуться практично на кожній кухні, можуть стати порятунком, якщо у вас у холодильнику занадто волого. Одними з найідеальніших варіантів стануть тарілка з рисом, содою, сіллю/цукром або звичайний хліб. Ці продукти здатні втягнути в себе не тільки зайву вологу, а навіть неприємні запахи.

Також багато хитрих господинь кладуть у холодильник звичайну газету або паперові рушники. Річ у тім, що саме папір втягує в себе воду, рятуючи техніку від конденсату. Час від часу варто міняти його і тоді в холодильнику не буде зайвої вологи. Якщо вас турбують неприємні запахи, то всередину можна поставити склянку або тарілочку з кавовими зернами.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти