StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Буде гострим, як бритва: простий лайфхак з сіллю допоможе заточити ніж

12 листопада 2023, 09:32
69777
Ваші ножі будуть заточені швидше і краще завдяки простій хитрості.
Як заточити ніж
Як заточити ніж / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Гострі ножі - запорука успішного готування страв, але з часом навіть найкраща заточка діє не так довго, як цього хотілося б. Існує простий лайфхак, який допоможе відновити гостроту ваших ножів і зробити їх такими ж гострими, як нові.

До речі, раніше ми розповідали, як заточити ніж в домашніх умовах. З правильним доглядом і навичками заточування ваші ножі завжди будуть залишатися надійними і гострими.

Цей секретний метод був знайдений у старих домашніх книгах. Він не так широко відомий сьогодні, але завдяки йому ваші старі і тупі ножі зможуть знайти друге життя.

відео дня

Допоможе звичайна сіль

Наступного разу, коли ви заточите ніж на точильному камені, помістіть його в соляний розчин. Для приготування розчину змішайте 1 літр води з 1-2 ложками солі. Залиште ножі в цьому розчині на 15-30 хвилин.

Цього часу буде достатньо, щоб поліпшити роботу точильного каменю. В результаті ваші ножі будуть заточені швидше і краще. Однак не перестарайтеся і не тримайте ножі в солоній воді занадто довго, щоб уникнути корозії металу.

Дотримуючись цього простого лайфхаку, ви зможете повернути ножам їх гостроту, і вам більше не доведеться боротися з тупими інструментами на кухні.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти