StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які речі не можна прати у режимі швидкого прання: 3 види, які повинна знати кожна господиня

18 вересня 2022, 16:46
Рушники і постільну білизну не можна прати у швидкому режимі ні в якому разі – це не лише неефективно, а й небезпечно.
Стирка, стиральная машина, стиральная машинка
Які речі не можна прати у режимі швидкого прання/ ua.depositphotos.com

Режим швидкого прання передбачений практично в усіх сучасних пральних машинах. І недарма господині його так люблять, адже він розрахований приблизно на 30 хвилин і допомагає суттєво зекономити час. І не лише час, а й кількість використаної води, що менше вдарить по вашому гаманцю.

Але у цього режиму, на жаль, є не лише позитивні сторони. Є речі, які не можна прати у режимі швидкого прання, яким би зручним він не здавався. Ці речі за таких умов або погано виперуться, або взагалі серйозно пошкодяться.

Отже, які речі не можна прати у режимі швидкого прання:

відео дня

1. Сильно забруднені речі

Прання у такому режимі відбувається за низьких температур – 30-40 градусів. Адже короткий час, на який розрахована програма, не дає змоги розігріти воду сильніше.

Тому машинка у такому режимі не впорається із сильними забрудненнями. Одна справа – прати таким чином футболку, яку ви одягнули кілька разів і хочете просто освіжити, і зовсім інша – кофту з серйозними плямами, які в’їлися. У другому випадку результат вас точно не порадує.

Проте якщо ви все таки вирішили прати сильно забруднені речі у режимі швидкого прання, то варто перед цим замочити їх на 20 хвилин у воді з миючим засобом, а складні плями натерти милом.

2. Постільна білизна і рушники

Таке прання буде просто даремним. Постільна білизна та рушники все одно не відперуться за таких низьких температур. Занадто низька температура води не зможе вбити пилових кліщів – для того, щоб їх позбутися, вода повинна бути розігріта до температури 60 градусів.

Але є ще одна причина, чому не можна прати у режимі швидкого прання постільну білизну і рушники. Вони вбирають у себе багато води, а машинка у такому режимі не встигає рівномірно розподілити ці речі по барабану. Як наслідок – вони стають некерованими важкими "снарядами" з водою, які з великою силою б’ються об стінки барабана і можуть його пошкодити.

3. Тонкі й делікатні тканини

Такі тканини, а також ті, які потрібно прати вручну, під час прання у такому режимі можуть просто зіпсуватися. Це ж стосується сильно зношених тканин – вони можуть не витримати такого інтенсивного процесу прання в машинці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти