StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які рослини назавжди відлякають мишей із вашого подвір'я

19 лютого 2024, 04:30
Експерт поділився корисною порадою, як вирішити проблему із гризунами на подвір'ї.
Які рослини назавжди відлякають мишей із вашого подвір'я
Як відлякати мишей від дому / колаж: Главред, фото: pexels

Часто гризуни можуть зіпсувати зовнішній вигляд вашого подвір'я та завдають шкоди рослинам та квітам. Гризуни можуть ховатися у саду та знищувати ваше майно.

Мищі та щури можуть погризти коріння та знищити квіти, посіви і забруднюють ваш ґрунт. Однак, експерт поділився способами, як захистити свій сад від диких тварин і бездомних домашніх тварин, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу чи самим тваринам, передає Mirror.

Спеціаліст розповів, що фективним та природним способом позбутися гризунів є використання рослин, які відлякують щурів та інших тварин.

відео дня

"Розсадження в саду рослин, які відлякують щурів, може стати природним стримуючим засобом. Ці рослини мають запахи та смаки, які щурам здаються неприємними. Це відлякує щурів від зони подвір'я, оскільки вони не будуть наступати на рослини, які, на їхню думку, мають відразливий запах", - пояснив він.

Деякі рослини лякають тварин своїм запахом, такі як нарциси, чорнобривці та м’ята.

"Посадіть м’яту по периметру саду або поблизу вразливих рослин, щоб відлякувати щурів своїм сильним запахом. Сильний аромат м’яти може маскувати запахи інших рослин, роблячи їх менш привабливими для щурів", - пояснив експерт.

Відомо, що чорнобривці виділяють запах, який відлякує гризунів. Їх варто садити поруч із овочами чи квітами, адже це також може забезпечити додатковий рівень захисту.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти