StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Отрута не потрібна: як назавжди позбутися мишей в будинку та на подвір'ї

13 лютого 2024, 04:20оновлено 13 лютого, 18:50
У Мережі з'явились декілька простих і нетоксичних способів, як назавжди позбутись гризунів на власному подвір'ї.
Отрута не потрібна: як назавжди позбутися мишей в будинку та на подвір'ї
Як відігнати мишей від власного дому / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Миші та щури можуть атакувати не лише вашу домівку, а й сад. Вони небажані гості будь-де, однак є дуже простий та нешкідливий метод, які їх позбавитись.

Незалежно від того, наскільки великим або маленьким може бути ваш сад, гризуни знайдуть місце, де оселитися та розмножуватися. Це може стати серйозною проблемою, адже вони швидко розмножуються і від них багато шкоди.

Якщо вони почнуть розмножуватися у вашому саду, є ймовірність, що вони потім можуть потрапити у ваші домівки, але експерт із боротьби зі шкідниками поділився нетоксичними способами, щоб уберегти ваші домівки, передає видання Mirror.

відео дня

Експерт розповів про один простий спосіб - розкласти нарізану цибулю навколо свого саду, адже щури не люблять цибулю, а запах може дуже їх відлякати. Однак, щоб переконатися в ефективності, він рекомендував кожні декілька днів змінювати її на свіжу.

Чудовим способ відлякування мишей є використання ефірних масел. Це найбезпечніший і найефективніший природний спосіб позбутися від них.

"М’ята перцева, евкаліпт і цитронелла є чудовими прикладами ефірних олій, які дієво відлякують щурів. Сильний запах цих олій може легко переконати щурів. Просто змішайте вибрану ефірну олію в пляшці з пульверизатором. Суміш повинна складатися з однієї частини ефірної олії та дев’яти частин води. Потім розпиліть цю суміш по краях вашого саду та в будь-якому місці, яке, на вашу думку, є середовищем існування щурів", - пояснив спеціаліст.

Як і ефірні олії, аміак, змішаний з водою в мисці, може допомогти відлякати гризунів різким запахом, але експерт закликав людей бути обережними, оскільки він може вбити ваші рослини, якщо миску перекинуть.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти