StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Все через СРСР: чому УШМ називають "болгаркою"

12 жовтня 2023, 11:02
26272
Багато хто навіть не припускає, чому інструмент називають саме так.
Чому ушм називають болгаркою
Чому ушм називають болгаркою / Фото: скріншот YouTube

Кутова шліфувальна машина, часто звана "болгаркою", є важливим інструментом в арсеналі багатьох майстрів і будівельників. Однак, чому вона так називається? Ми досліджуємо походження цієї незвичайної назви.

Назва "болгарка" стало загальноприйнятим в ряді країн, включаючи Росію і Україну, а також в деяких інших країнах колишнього Радянського Союзу. Цей термін походить з болгарської мови і пов'язаний з історією та виробництвом.

Хто придумав болгарку?

Кутова шліфувальна машина була винайдена в 1954 році німецькою компанією Ackermann + Schmitt. Пізніше, УШМ почали робити в Болгарії. В середині 20-го століття, інструмент став широко відомим і популярним через свою надійність та ефективність. Вона була експортована в різні країни, включаючи Росію і Україну.

відео дня

Чому "болгарка"?

Назва "болгарка" пов'язано з виробника, який став відомим в СРСР і за його межами. Таким чином, для багатьох людей, особливо в СРСР, "болгарка" стало синонімом кутової шліфувальної машини в цілому.

У підсумку, назва "болгарка" залишилося, і сьогодні багато людей, навіть якщо вони знають походження цього терміна, як і раніше використовують його, щоб позначити кутову шліфувальну машину.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти