StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Смак буде жахливим: в якій каструлі категорично не можна варити варення

9 липня 2024, 15:21оновлено 10 липня, 15:37
1138
Сезон заготівлі варення зазвичай починається влітку і триває до осені. Главред з'ясував, у чому добре варити варення та, що при цьому слід врахувати.
Смак буде жахливим: в якій каструлі категорично не можна варити варення
В якій каструлі не можна варити варення - посуд для варіння варення, / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Варення та інші консервації готують, щоб зберегти врожай на зиму і насолоджуватися домашніми смаколиками протягом холодних місяців. Однак, не всі знають, в каструлях з якого матеріалу правильно варити варення.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна зробити із залишків минулорічного варення, рекомендуємо наш матеріал: Тільки місце в погребі займає: що можна зробити зі старого варення.

Чи можна варити варення у алюмінієвій каструлі

Користувач онлайн-форуму Quora звернувся до фахівців з консервації із наступним запитанням:

відео дня

"Чи можна варити варення у алюмінієвій каструлі?", - написав він.

У відповідь, одна і з користувачок, на ім'я Андреа зазначила, що займається консервацією вже більше 40 років і не рекомендує використовувати алюмінієвий посуд для варіння варення.

"Він може надати легкий металевий присмак від кислоти у фруктах і лимонного соку, який ви додасте. Крім того, вона може спалити джем, оскільки нагрівається дуже швидко, а не м'яко, що також може призвести до перекипання. Будь ласка, обирайте безпечний посуд з антипригарним покриттям або з нержавіючої сталі. Ви і ваш джем того варті!", - радить вона.

Як алюмінієва каструля може зіпсувати варення

Генеральний директор компанії із виробництва виробів із алюмінію Боб Девіс зазначив, що кисла їжа може призвести до знебарвлення алюмінієвого посуду та надання їжі металевого присмаку. Як правило, варення досить кисле, тому його не слід готувати в алюмінієвих каструлях.

Є кілька речей, які можна зробити, щоб мінімізувати ризик вимивання:

  • Уникайте використання кислих продуктів, таких як цитрусові або помідори, в алюмінієвих каструлях і сковорідках.
  • Не переварюйте їжу в алюмінієвих каструлях і сковорідках.
  • Переконайтеся, що перед використанням алюмінієві каструлі та сковорідки належним чином очищені та приправлені.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви можете допомогти мінімізувати ризик вимивання.

Ще одним фактором, який слід враховувати, є тип алюмінієвого посуду, який ви використовуєте, вказує він.

Боб Девіс вказує, що анодований алюмінієвий посуд покритий шаром оксиду, який робить його не реактивним і довговічнішим, ніж інші типи алюмінієвого посуду. Крім того, антипригарне покриття допомагає запобігти пригоранню і полегшує очищення.

"Якщо у вас каструля з анодованого алюмінію, її безпечно використовувати для приготування джему. Однак, якщо ви не впевнені, чи ваша каструля анодована, краще перестрахуватися і використовувати інший тип каструлі. Якщо у вас немає алюмінієвої каструлі з покриттям, яку ви хотіли б використовувати для приготування джему, вистеліть її пергаментним папером або іншим безпечним для харчових продуктів бар'єром, або скористайтеся рекомендаціями, згаданими раніше", - написав він.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Чи можна варити варення в емальованій мисці - чи можна варити варення в чавунній каструлі

Деніз Руджано, яка вивчала медицину та охорону здоров'я в коледжі Стейтен-Айленду (закінчила у 1987 році) радить використовувати емальовані чавунні каструлі або каструлі із сталі для виварювання варення.

"Єдине, що важливо - це чудовий горщик. Я використовував каструлі з нержавіючої сталі та емальовані чавунні каструлі (голландські печі) в рівній мірі, і хоча обидві працюють чудово, остання є кращою завдяки здатності розподіляти тепло по всьому дну каструлі, що допомагає варенню рівномірно готуватися", - зазначила вона.

Який посуд підходить для варіння варення

Професійні кулінари вказують, що якщо ви хочете зробити інвестицію, мідна каструля ідеально підходить для приготування варення.

"Вона проводить тепло більш рівномірно, ніж нержавіюча сталь, що зменшує ймовірність пригорання. Але важка каструля з нержавіючої сталі або чавуну з покриттям також підійде. Вибирайте каструлю ширшу, а не вищу: Більша площа поверхні означає більш рівномірне приготування і швидше випаровування вологи", - резюмують в The New York Times.

Що відомо про The New York Times?

The New York Times - американська щоденна газета, базується в Нью-Йорку. The New York Times висвітлює внутрішні, національні та міжнародні новини, а також містить статті, звіти про розслідування та огляди. Як одна з найстаріших газет у Сполучених Штатах, вона є однією з головних газет країни. Станом на 2023 рік The New York Times отримала 137 Пулітцерівських премій, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти