StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

В холодній воді чи окропі: як правильно варити яйца - несподівана відповідь

16 вересня 2024, 14:58оновлено 17 вересня, 15:38
18513
Варіння яєць може здатися простим завданням, але існує ряд нюансів, що можуть їх зіпсувати. Главред з'ясував, чому яйця треба варити в холодній воді.
В холодній воді чи окропі: як правильно варити яйца - несподівана відповідь
Як правильно варити яйца - в холодній воді чи окропі / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Варіння яєць — це проста кулінарна операція, але навіть у цьому питанні є безліч нюансів, які можуть вплинути на кінцевий результат. Про те, у якій воді варити яйця та, як правильно це робити розповів в ефірі "Сніданку з 1+1" ведучий Руслан Сенічкін.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про правила приготування яєць, рекомендуємо наш матеріал: Чому жовток яйця під час варіння синіє і чи можна його їсти.

Куди кидати яйця: в киплячу воду, чи ні

Руслан Сенічкін під час свого кулінарного майстер-класу в прямому ефірі акцентував на тому, чому не можна варити яйця в гарячій воді. За його словами, кидати яйця в киплячу воду — погана ідея. Це призводить до тріскання шкаралупи та втрати частини вмісту під час варіння.

Дивіться відео про те, в яку воду кидати яйця для варіння:

Чому яйця не кидають у киплячу воду

"В теплу, але не гарячу воду, кладемо яйця. А чому не гарячу? Тому що яйце тріскається і виливається прямо під час приготування", — пояснює ведучий.

Для уникнення таких проблем, Руслан Сенічкін рекомендує додати трохи солі або оцту в воду. Це дозволить укріпити шкаралупу та зменшити ризик її пошкодження.

"Покладіть туди трохи солі, кілька дрібок, або одну столову ложку оцту. Це запорука того, що яйце буде цілим і легко чиститиметься", - сказав він.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Скільки потрібно варити яйця

Руслан також поділився порадами щодо часу варіння яєць, вказуючи на п'ять основних етапів приготування:

  • 2 хвилини — для рідкого жовтка;
  • 4 хвилини — для напіврідкого жовтка;
  • 6 хвилин — для майже готового жовтка;
  • 8 хвилин — для яйця з повністю готовим жовтком;
  • 10 хвилин — для яєць "в круту".

Як варити яйця правильно

Ведуча програми "SuperГОСПОДАРКА" Ірина Гулей поділилася своїми порадами про те, як правильно варити яйця, щоб вони були смачними і не тріскалися. Вона наголошує, що оцтова кислота укріплює шкаралупу та запобігає її трісканню під час варіння.

"Перед тим, як варити яйця, додайте дві ложки оцту в воду. Оцтова кислота укріплює шкаралупу, і вона залишається цілою. Вуаля, ніяких тріщин", — пояснює Ірина.

Ця порада також допомагає зробити процес очищення яєць простішим, що особливо важливо, коли ви готуєте страви, де яйця повинні виглядати естетично.

Дивіться відео про те, що потрібно додати до яєць, щоб легше чистились:

Хто така Ірина Гулей

Гулей Ірина - креативний продюсер "Сніданку з 1+1", журналіст, телеведуча.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти