StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У всіх котів є одна дивна звичка

19 листопада 2023, 17:16
Кіт їсть сміття, коли вимагає вашої уваги. Крім того, це ще й сильно пов'язано з інстинктами мисливця у тварини.
Що робити, якщо кіт підморгує
Читайте, як відучити кота їсти все підряд / Колаж Главреда

Багато кошатників нерідко неприємно дивувалися дивному факту - доглянутий кіт раптом залазить у смітник і починає перевіряти його вміст. Звичайно, причина далеко не в "голодному" шлунку улюбленця. Читайте на Главреді, чому кіт риється у смітті і як відучити його це робити.

Крім того, що "перевірка" мусорок тваринами неестетична, це ще й загрожує появою в будинку паразитів, наприклад тарганів. Тому найкраще запобігти появі комах та інших небажаних наслідків, відучивши кота від дивної звички.

Але перш необхідно зрозуміти, навіщо кіт їсть сміття.

відео дня

Чому кіт риється у смітті

Всі дії кішок, які вам здаються дивними, можна пояснити тим, що тварина вимагає вашої уваги. З цієї причини кіт скидає речі, лізе на полиці, кухонні поверхні і в тарілки.

Кіт пробирається до смітника, коли вміст його сильно зацікавлює. Ви коли-небудь замислювалися, що викидаєте у смітник? Коти дуже ласі до речей, які шарудять, - паперу, ватних паличок, пластикових контейнерів, кришок до пляшок.

Улюбленці дуже люблять сміття із залишками крохмалю і желатину, а ватні палички та інші предмети для особистої гігієни вибирають для подальшої гри.

Також не слід забувати, що кішки взагалі дуже люблять затишок - тому сплять в картонних коробках. З цієї ж причини тварини пробираються у відра.

Але головне пояснення того, що кіт їсть сміття, приховано у його інстинкті - ці тварини люблять пробиратися до всього, що господар від них ховає.

Як відучити кішку лазити у відро для сміття

Найпростіший спосіб - розмістити на дверцятах до кухонної тумбочки, де ви ставите відро для сміття, шпінгалет, щоб кіт не зміг їх відкрити.

Крім того, подбайте про вміст. Будь-які м'ясні залишки (які розносять кімнатами приємні для котів запахи і тим приваблюють їх до "джерела поширення") краще відразу викидати.

Третій перевірений спосіб стосується психології кішок - звертайте більше уваги на своїх улюбленців, грайтеся з ними, розмовляйте. Тоді кіт не буде відчувати себе "покинутим".

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти