StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як очистити чавунну сковороду від іржі: давно забутий, але хороший спосіб

20 листопада 2023, 05:34оновлено 20 листопада 2023, 10:37
4092
Якщо ви не знаєте, що робити з іржею на чавунній сковороді, спробуйте цікавий спосіб з оцтом і водою і дивуйтеся результату, який ви отримаєте.
Сковорода
Чим можна видалити іржу зі сковороди і як це зробити легко та без зайвих зусиль / скріншот YouTube

Кожна господиня знає, що сковорода незамінна на кухні. Через постійний контакт з водою вона може псуватися, іржавіти, після чого на ній вже неможливо готувати страви. Тому виникає питання, що робити, якщо чавунна сковорода покрилася іржею, і як її відмити. Ми розповімо вам про спосіб, який допоможе впоратися з цією проблемою.

Для початку надягніть гумові рукавички і помийте іржаву сковороду і її кришку миючим засобом, щоб змити з неї пил і бруд.

Покладіть каструлю у відро і залийте оцтом з водою

відео дня

Далі візьміть велике відро або тазик і покладіть туди вашу сковороду. Треба, щоб вона повністю містилася в відро. Заливаємо в відро два літри оцту і закриваємо сковороду кришкою. Після цього доливаємо воду, щоб сковорідка повністю плавала в рідині.

Закриваємо відро харчовою плівкою (щоб неприємний запах оцту не поширювався вашою квартирою) і залишаємо його постояти приблизно на 12-15 годин.

Відкриваємо відро і пробуємо чистити сковороду губкою. Все повинно добре очищатися. У важкодоступних місцях можна користуватися старою зубною щіткою.

Наприкінці процедури миємо сковорідку засобом для миття посуду і висушуємо її. Сковорода повинна стати чистою, без жодного сліду іржі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти