StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Таке й пити не захочеться: із чого насправді роблять розчинну каву

15 квітня 2024, 17:25оновлено 16 квітня, 09:52
Главред розповість вам із чого роблять розчинну каву, приготуйтеся дивуватися.
Із чого роблять розчинну каву
З чого роблять розчинну каву / колаж: Главред, фото: pixabay.com/

Розчинна кава - популярний напій у всьому світі. Вона швидко готується, бадьорить і довго зберігається, але чи замислювалися ви з чого ж її готують? Відповідь проста - з кавових зерен, але з яких читайте далі.

До речі, раніше ми також розповідали - для чого люди додають яєчну шкаралупу в каву

Як показує статистика, кількість споживання кави швидкого приготування не падає, розповіли на сайті "Вінницька філіжанка".

відео дня

Із чого роблять розчинну каву

Для виготовлення розчинної кави використовують натуральні кавові зерна. Але використовують дешеві сорти, браковані зерна і надлишки. Ось вам і пояснення, чому розчинна кава дешевша за натуральну.

Чи шкідливо пити розчинну каву

Трохи все ж таки користі від розчинної кави є, незважаючи на те, що її виготовляють із дешевої сировини. Розчинна кава має сечогінний ефект, виводить зайву рідину з організму, а також знижує відчуття голоду. Але якщо занадто сильно захоплюватися цим напоєм, то він може спричинити безсоння, нудоту, підвищення артеріального тиску та прискорення серцебиття. Також не можна пити каву натщесерце.

Як виготовляють розчинну каву

Спочатку кавові зерна очищають, сортують і обсмажують. Потім зерна перемелюють на великі шматочки.

Потім відбувається виварювання кави в резервуарах під великим напором води. У результаті виходить густа, тягуча і дуже концентрована кавова гуща.

А ось тепер перед виробниками стоїть завдання перетворити густу кавову виварку на суху масу. Щоб зробити це, використовуються різні методи. Саме на цьому етапі виходять різні види розчинної кави:

  • сублімована,
  • гранульована,
  • порошкова.

Як вибрати чашку для кави?

Експерти кажуть, що для домашнього користування рекомендуємо запастися чашками 150-220 мл - це універсальний тип посуду. Загалом обирати ємності потрібно, відштовхуючись від категорії кави та способу її заварювання. Якщо ж ви любите готувати різні види напоїв для гостей або членів сім'ї, розумним рішенням стане купівля спеціальних наборів. Головне, щоб чашка для кави підкреслювала її переваги і зберігала потрібну температуру.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти