StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Дивіться на стіни: ознака того, що у вашому домі навала мишей

19 грудня 2023, 13:33
Є деякі чіткі ознаки того, що ваш будинок заражений мишами.
Ознака того, що у вашому будинку навала мишей
Ознака того, що у вашому будинку навала мишей / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Враховуючи розмір мишей, швидкість і любов до темних просторів, їх може бути дуже важко виявити. Але є чіткі ознаки того, що ваш будинок заражений мишами.

До речі, раніше ми писали - Покладіть це в мишоловку: що найбільше приваблює мишей. Не забувайте перевіряти пастки регулярно і оновлювати приманку.

Мабуть, найбільш очевидний з них — це шум у нічний час, але потрібно звертати увагу і на маслянисті розводи на стінах, пише Mirror.

відео дня

Миші мають тип олії в шерсті, який називається шкірним салом, і оскільки вони використовують дотик, а не зір для навігації, вони часто труться об стіни. Будучи істотами звички, вони, швидше за все, будуть регулярно слідувати одним і тим же шляхам, викликаючи помітне накопичення шкірного сала на ваших стінах.

Є й інші ознаки зараження мишами, які не слід ігнорувати:

  • крихітні сліди в пилу,
  • маленький чорний послід,
  • тунелі, особливо в теплих місцях, таких як плити, Посудомийні машини, печі та водонагрівачі,
  • сліди зубів і залишки їжі.

Що робити, якщо вдома завелися миші?

Насамперед необхідно прибрати джерела їжі і укриття. Зберігайте всі продукти (зернові, корм для домашніх тварин та інші сухі продукти) у скляних або металевих контейнерах, які надійно захищають їжу, оскільки миші не можуть їх пережовувати. Не залишайте корм для домашніх тварин на тривалий час і вчасно прибирайте всі розливи і безлад.

Ви також повинні видалити м'які гніздові матеріали, зберігаючи всю тканину, килимки та ковдри у важких пластикових контейнерах для зберігання, і швидко утилізувати побутові відходи (пам'ятайте, що миші також будуть гризти картон, папір або легкий пластик для створення гнізд).

Також важливо закрити всі щілини, які миші використовують для проникнення у ваш будинок, і стратегічно встановити мишоловки.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти