StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Символи Z і V на військовій техніці окупантів: що можуть означати знаки найбільшої війни 21 століття в Європі

26 березня 2022, 14:26
Ці знаки стали частиною інформаційної війни і пропаганди в РФ. Їх заборонили в деяких країнах світу.
Танк
Символи Z і V на військовій техніці / Нацполіція

Росія напала на Україну 24 лютого. Фотографії військової техніки російських військ з символами V і Z, які увійшли на територію нашої країни, облетіли всі сторінки світових видань. Що означають нові символи найбільшої війни 21 століття, розібрався Главред.

З початком повномасштабної військової агресії Росії проти України, 24 лютого 2022 року, символ Z став найбільш популярним серед російських громадян. Підтримують "спеціальну операцію" президента Путіна багато росіян: від дітей в хоспісі до федеральних каналів.

Деякі кажуть, що символ Z на військову техніку означає "за перемогу", інші стверджують, що він може позначати Західний військовий округ.

відео дня

У всьому світі відзначається схожість символу Z зі свастикою. Її використовувала нацистська Німеччина під час Другої світової війни. Багато хто називає символи нової найбільшої війни в Європі "путінською свастикою".

Також цей символ може використовуватися російськими військовими для ідентифікації один одного, для уникнення дружнього вогню.

читайте такожЛюдожерська Росія: як Кремль демонструє класичний приклад тупого саморуйнування

У Генштабі Збройних Сил України припускають, що подібний символ може вказувати на те, що це частини РФ, які наступають з окупованого Криму.

Дві федеральні землі Німеччини вводять кримінальну відповідальність за публічну демонстрацію літери Z, як символу підтримки війни Росії проти України. У Казахстані та Киргизстані заборонено використовувати цей знак на транспортних засобах.

Що значить буква V на російській техніці

ЗС України припускають, що маркування V на військовій техніці окупанта може означати морську піхоту.

За однією з теорій цей символ може бути знаком приналежності до групи Схід.

Буква V на військовій техніці може означати словосполучення "сила V правді". Також він може сприйматися як знак перемоги.

У Міністерстві оборони РФ не коментуватиме значення символів Z і V на військовій техніці. Це обумовлено внутрішніми тактичними планами підрозділів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти