StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ремонт влетить в копієчку: де не можна ставити мікрохвильовку - популярна помилка

28 червня 2024, 02:52
918
Мікрохвильова піч стала невід'ємною частиною багатьох сучасних кухонь. Главред з'ясував, де найкраще буде поставити мікрохвильовку, щоб вона не зламалась.
Ремонт влетить в копієчку: де не можна ставити мікрохвильовку - популярна помилка
Де правильно поставити мікрохвильовку - як не зламати мікрохвильовку / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Мікрохвильова піч є зручним та корисним побутовим приладом, однак, важливо враховувати ключові правила щодо розташування мікрохвильовки в домі для того, щоб не витрачати шалені кошти на її ремонт. Про те, де краще поставити мікрохвильовку йдеться у відео виробника техніки Panasonic на YouTube.

Які є види мікрохвильовок за типом встановлення

У відео зазначається, що існує декілька видів мікрохвильовок:

  • призначені для встановлення на стільницю;
  • призначені для розміщення всередині шафи;
  • призначені для вбудування.

Як правильно має стояти мікрохвильовка

Для того, щоб встановити мікрохвильовку на столешні, необхідно дотримуватись наступних правил:

  • Прилад необхідно встановлювати на рівній і стійкій поверхні на висоті не менше 85 см від рівня підлоги.
  • Для правильної роботи мікрохвильова піч повинна мати достатній приплив повітря. З одного боку повинен бути зазор 5 см, а інша сторона повинна бути відкритою. Простір 15 см зверху і 10 см ззаду.

Де не можна розміщувати мікрохвильовку

  • З метою безпеки не розміщуйте мікрохвильову піч безпосередньо над газовою або електричною варильною поверхнею.
  • Не перекривайте вентиляційні отвори на задній і бічних стінках приладу та не захаращуйте їх. Без достатнього простору навколо отворів прилад може перегрітися і вийти з ладу.

Крім того, не рекомендовано ставити мікрохвильову піч біля раковини або інших джерел води, адже волога та вода можуть пошкодити електричні компоненти мікрохвильовки, а також Яке найкраще місце для встановлення мікрохвильовки.

Дивіться відео про те, де не можна розміщувати мікрохвильовку:

Що відомо про Panasonic Corporation

Panasonic Corporation - найбільший японський і один з провідних світових виробників електроніки. Відома своїми торговими марками Panasonic, National, Technics і Quasar, є світовим лідером в розробці і виробництві побутової електроніки і електронного устаткування для широкого кола споживачів, бізнесу і промисловості, повідомляє Вікіпедія.

Де найкраще поставити мікрохвильовку

Професійний дизайнер Марк Тобін у своєму відео на YouTube зазначає, що найпростіший спосіб встановлення мікрохвильовки - це на стільниці.

"По-перше, вона просто на дуже хорошій висоті. На рівні талії. Прямо перед вами, поруч з вами і навколо вас вже є місце для розміщення їжі, на яке ви можете покласти все, що вийшло з мікрохвильовки, і поставити його на підставку. Тож це дуже безпечно і легкодоступно. А якщо з нею щось трапиться, її легко замінити. Вам не доведеться шукати іншу мікрохвильову піч, яка б точно підходила до отвору від раніше встановленої мікрохвильовки в іншому місці на вашій кухні", - зазначив він.

Куди можна поставити мікрохвильовку на маленькій кухні

Для маленьких кухонь дизайнер радить використовувати мікрохвильові печі OTR, що означає поза діапазоном.

"Такі мікрохвильові печі можна побачити на багатьох кухнях у наш час, тому що вони вже давно мають величезну популярність з кількох причин. По-перше, вони також мають вентиляційну витяжку в комплекті, тобто ви отримуєте два прилади в одному. Ви отримуєте щось, що вентилює вашу варильну поверхню та мікрохвильову піч в одному місці", - наголошує експерт.

Дивіться відео про те, де можна поставити мікрохвильову піч на кухні:

Крім того, він додає, що мікрохвильова піч OTR може стати гарним рішенням, оскільки вона вже має заздалегідь визначене місце для встановлення.

"Вентиляція в них залишає бажати кращого, тому я рекомендую виводити її назовні. І одна з переваг цього варіанту полягає в тому, що якщо ваша мікрохвильовка зламається або зламається витяжка, замінити її буде досить просто. Майже всі ці пристрої мають однаковий розмір, щоб вписатися в один і той самий простір у всіх цих будинках, тому у вас не виникне жодних проблем з пошуком чогось, що підійде до місця, де знаходився ваш попередній OTR", - резюмував Марк Тобін.

Що відомо про Марка Тобіна

Марк Тобін - дизайнер кухонь з 20-річним стажем, власник компанії Mark Tobin Kitchen Design, яка розробляє дизайн кухонь для клієнтів по всьому світу. Марк Тобін веде активний особистий блог на YouTube, де ділиться порадами щодо дизайну кухні та цікавими ідеями з дизайну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти