StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Багато господинь допускають серйозну помилку: де не можна ставити мікрохвильовку

4 квітня 2024, 21:52оновлено 9 квітня, 15:34
Є декілька правил, які не можна порушувати, обираючи місце для мікрохвильовки. Інакше ви ризикуєте скоротити термін використання не тільки цієї техніки.
микроволновка
Куди не можна ставити мікрохвильовку / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Багато господинь припускаються величезної помилки, коли обирають місце, де поставити мікрохвильовку. Якщо обрати неправильне місце, то це може скоротити термін служби техніки і нашкодити іншим приладам. До того ж випромінювання мікрохвильової печі можуть нашкодити рослинам, які стоять поруч, і вони почнуть пропадати.

Є декілька основних правил для ідеального місця та заборони, де в жодному випадку не можна ставити мікрохвильовку. Про це розповіли у компанії ТехноХата, яка займається продажем побутової техніки.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Небезпечно: чому не можна використовувати ліхтарик на телефоні.

відео дня

Де не можна ставити мікрохвильовку

Мікрохвильовку не можна ставити біля газових плит і газових лічильників чи опалювальних радіаторів. Також не можна ставити її біля плити чи духовки. Якщо ви вже і розмістили мікрохвильовку біля нагрівальних елементів, то потрібно подбати про теплоізоляцію.

Також слід уникати такого сусідства з пароварками чи мультиварками. Все через те, що там йдуть потоки пари. До того ж мікрохвильовку не потрібно накривати чимось зверху чи ставити не неї інші предмети.

Чи можна ставити мікрохвильовку на холодильник

Експерти кажуть, що краще не ставити мікрохвильовку на холодильник. Її не рекомендується ставити поблизу іншої техніки. Однак якщо інших варіантів нема, то краще потурбуватися про те як саме це зробити.

Слід обирати мікрохвильовку на високих ніжках чи купити невелику підставку, за допомогою якої можна збільшити відстань від дна печі до холодильника.

Де має стояти мікрохвильовка

Мікрохвильову піч слід ставити на рівній поверхні, яка може витримати її вагу. При цьому вона має стояти на відстані не менше 8 сантиметрів від бічних стінок та 10 сантиметрів від задньої стінки. Це забезпечить правильну вентиляцію та теплообмін.

Поставити мікрохвильовку можна також на підвіконні. Але лише у тому випадку, якщо для цього підходить ширина самого підвіконня. При цьому вона не повинна прилягати до самого вікна. Через постійний перепад температури в зимовий період звичайне скло може лопнути.

Одним з найбільш правильних та зручних варіантів буде розташування мікрохвильовки на кронштейні. Так її можна буде підвісити у будь-якому зручному місці і вона не буде заважати роботі.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти